Türkiye'nin reklamını 4 ajans yapacak

Türkiye'nin yurt dışında tanıtımını yapacak, 2011 Türkiye reklam kampanyasını yürütecek ajanslar belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 2011 Türkiye reklam kampanyasını yürütecek ajansların belirlendiği bildirildi.

Bu yılki reklam kampanyasında, Türkiye'ye özgü seyahat deneyimi vurgulanarak duygulara hitap eden bir kampanyanın hedeflendiği bildirilen açıklamada, reklam ajanslarının seçimi için yapılan "2011 Reklam İhalesi" sonucunda ihaleyi kazanan firmaların, teklif gönderen dünya çapındaki 31 ajans arasından seçildiği kaydedildi.

Açıklamada, Viyana'da 26 Eylül-1 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen 45 milyon dolarlık ihale sonucunda, 2011 reklam kampanyalarını Doğu Avrupa ve Amerika Pazarları için ICONISUS firmasının, Avrupa için DDF firmasının, Ortadoğu ve Kuzey Afrika için MEDİUM RARE/INBAR konsorsiyumunun ve uzakdoğu için GLOBAL RAYTUR firmasının yürüteceği belirtildi.

Türkiye'nin tanıtımında katılımı sağlamak ve daha saydam bir ihale süreci ortaya koymak amacıyla ihale komisyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı yurt dışı teşkilatında görevli 5 temsilci ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), Turistik otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (TUROB) ve Turist Rehberliği Birliği (TUREB) yetkilileri, Marmara Üniversitesi Reklamcılık ve Tanıtım Bölümü ile Bilgi Üniversitesi Reklamcılık Bölümünden akademisyenler ve Reklamcılar Derneği temsilcisi gibi üyelerin görev aldığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, bu yılki reklam kampanyasında Türkiye'nin rakip ülkelerden farklılığını, ürün üstünlüğünü ve çeşitliliğini vurgulayan bir strateji izleniyor. Kampanyada, Türkiye'nin sunduğu yaşam tarzının ve eşsiz seyahat deneyiminin altını çizen bir iletişim stratejisi ön plana çıkarılıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir