”Türkiye'nin şeffaflaşması yolunda doğru bir karar”

TBMM Başkanı Şahin, Anayasa'nın geçici 15. maddesinin kaldırılmasıyla ilgili olarak görüşlerini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa'nın geçici 15. maddesinin kaldırılmasının da öngörüldüğü belirtilen Anayasa değişikliği çalışmasını, Türkiye'nin şeffaflaşması, tam bir hukuk devleti olması yolunda kişisel olarak doğru bulduğunu bildirdi.

Şahin, Anayasa değişikliği paketine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TBMM Başkanlığına henüz bir değişiklik teklifi verilmediğini, geldikten sonra bir değerlendirmede bulunacağını belirten Şahin, Anayasa değişikliğinin, tüm siyasi partilerin üzerinde ittifak yaparak yasalaşmasının ilk tercih edilecek konu olduğunu kaydetti. Şahin, bunun gerçekleşebileceğini umduğunu ifade ederek, "Böyle olmasını temenni ediyorum. Bunun dışında Anayasa değişikliği ile ilgili bir şey söylemem doğru olmaz" dedi.

"Değişiklik paketi içerisinde Anayasanın geçici 15. maddesinin kaldırılmasına yönelik bir düzenlemenin de yer aldığını" belirten gazeteciye Şahin, şöyle karşılık verdi:

"Bu konudaki değişiklik düşüncesi teşebbüsü yeni değil, 2000'li yıllarda benimde içinde bulunduğum TBMM'de Anayasa değişikliği için kurulan Uzlaşma Komisyonunun gündemine de gelmişti. Hatta 51 maddelik teklif üzerinde siyasi partiler olarak anlaşmıştık. Bunun içerisinde geçici 15. madde de vardı. Bu, yeni bir şey değil. Ama Meclise 34 madde olarak geldi. Sonra bu geçici 15. madde metinden çıkarılmıştı. Ben Türkiye'nin tam demokrasiye geçmesi, şeffaflaşması, tam bir hukuk devleti olması yolunda böyle bir teşebbüsün veya böyle bir Anayasa değişikliği yapılmasını kişisel olarak doğru bulurum."

Bu konularda ilginizi çekebilir