”Türkiye'nin teknolojiye ilgisi yüksek”

Ericsson Consumer Lab araştırma sonuçları basın toplantısıyla açıklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Ericsson Consumer Lab araştırma sonuçlarını, Ericsson Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş, basın toplantısı ile açıkladı. Kulabaş, toplantıda Türkiye'nin, teknolojiye yoğun ilgi duyan 8 ülkeden biri olduğunu ancak, teknoloji kullanımının ise en az olan ülkeler arasında bulunduğunu ifade etti.

Kulabaş, araştırmayı Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 25 ülkede telekomünikasyon ürün ve hizmetlerinin tüketiciler tarafından nasıl kullanıldığı, davranış biçimleri, ihtiyaç ve eğilimlerini ölçmek amacıyla yaptıklarını ifade etti.

İlk kez 2006 yılında Consumer Lab kapsamına giren Türkiye'de araştırmanın ikinci kez gerçekleştirildiğini anlatan Kulabaş, Türkiye'de araştırmanın Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapıldığını söyledi.

Numara taşıma

Türkiye'de her 100 kişiden 27'sinin ikinci bir SIM kartı olduğuna dikkati çeken Kulabaş, "Hatta üçüncü SIM kart kullananlarla aynı SIM kartın iki numarasını bile kullananlar var. Numara taşımadan her 3 kişiden birinin haberi var. Operatörünü değişmeyi düşünenlerin oranının ise yüzde 11 civarında olduğunu görüyoruz ve numara taşımada ana etkenin operatörlerin kullanıcılara sunacakları ücret tarifesinin olacağını düşünüyoruz" dedi.

Araştırmaya göre Türkiye, araştırmaya dahil olan 25 ülke arasında, teknolojiye yoğun ilgi duyan 8 ülkeden biri. Türkiye, bu sekiz ülkeden Hindistan, Güney Afrika, Mısır ve Brezilya ile birlikte, teknolojiyi iyi bir şekilde kullanmak konusunda düşük seviyede yer alıyor.