Türkiye'ye giriş yapan ve termal kamerada ateşli oldukları tespit edilen 3 ayrı yolcuya tetkik yapılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

3 şüpheli yolcu daha

Türkiye'ye giriş yapan ve termal kamerada ateşli oldukları tespit edilen 3 ayrı yolcunun tetkikleri sürüyor

ANKARA - Sağlık Bakanlığı, bugün itibarıyla farklı uçak seferleri ile Türkiye'ye giriş yapan ve termal kamerada ateşli oldukları tespit edilen 3 ayrı yolcunun tetkiklerinin devam ettiğini, sonuçlar çıktığında kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, daha önce H1N1 virüsü taşıdığı duyurulan yabancı uyruklu 2 kişi halen gözlem altında tutuluyor. Tedavileri süren hastaların durumu iyi, diğer aile fertlerinde de gribe ait herhangi bir belirtiye rastlanmadı. Hastayla aynı uçakta seyahat eden ve kimlikleri tespit edilen yolcuların büyük çoğunluğuna ulaşılırken, bu kişilerin de hiçbirinde grip belirtilerine rastlanmadı.

Açıklamada, 14 Mayıs 2009 günü yerel saatle 09.50'de Amsterdam'dan hareket eden KLM Havayollarına ait ''KL1613'' sefer sayılı uçakla İstanbul'a gelen yolculardan henüz kendilerine ulaşılamayanların bulundukları yerden 112 ücretsiz telefon hattını arayarak kendilerini tanıtmaları ve sağlık ekiplerinin kendilerine ulaşmalarını sağlamalarının önemli olduğu vurgulandı. Açıklamada, ''Bunun dışında bugün tarihi itibarıyla farklı uçak seferleri ile ülkemize giriş yapan ve termal kamerada ateşli oldukları tespit edilen 3 ayrı yolcunun da tetkikleri devam etmekte olup, sonuçlar çıktığında kamuoyu ile paylaşılacaktır'' denildi.

Bu arada Bakanlık, 23 termal kameranın daha Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından teslim alındığını bildirdi.