'Türkiye'nin Batıya ihtiyacı var'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Türkiye'nin terörle mücadelede Batılı kurumların desteğine ihtiyacı var" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin üç örgütten tehditle karşı karşıya olduğunu ve bunlarla mücadele edebilmek için Batı'nın desteğine ihtiyacı olduğunu belirtti.

Londra'da düşünce kuruluşu Chatham House'da konuşan Kurtulmuş, Türkiye'yi çalkantılı bir bölgede bir "istikrar adası" olarak tanımlarken, DEAŞ, PKK ve 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olduğu iddia edilen Fethullah Gülen'in takipçileri ile mücadele ettiğini belirtti. "Terör örgütleriyle savaştayız, Batılı kurumların desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Darbe girişimi ve sonrası Türkiye ile Batı'nın arasındaki bağlar gerginleşirken, Avrupa Birliği yasa yapıcıları dün Türkiye ile müzakerelerin geçici bir süre olarak durdurulması çağrısını yapan bir tasarıyı kabul etti.

Ankara böyle bir hareketin Avrupa için daha zararlı olacağını, Türkiye'nin sınır kapılarını mültecilere açabileceğini belirtti.

Fakat Kurtulmuş, Ankara'nın dış politika eksenini Batı'dan uzaklaştırmadığını belirtti. "Türkiye'nin bir ekseni var o da kendi ekseni" diyen Kurtulmuş, "Türkiye çok yönlü dış politikasını çeşitlendirmeye ve ulusal çıkarları çerçevesinde değerlendirmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir