'Türkiye'nin tapusu oylanacak'

TBB Başkanı Feyzioğlu anayasa referandumuna ilişkin "Nisan ayında konulacak sandıkta Türkiye'nin tapusunu bir kişiye teslim edelim mi, etmeyelim mi oylanacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, anayasa referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anayasa değişikliğiyle adalet dahil ülkedeki her şeyin başkana tabi olacağı yorumunda bulunan Fevzioğlu, "Memleketin tüm hakimleri ve savcıları başkanın emrine veriliyor. Hakimleri atayan HSYK'nın 13 üyesinin 6'sını doğrudan devlet başkanı atıyor. Sonra devlet başkanı şapkası çıkartıp, iktidar partisi genel başkanı sıfatıyla kalan yedinin seçilmesini sağlıyor. 13 üyenin ezici çoğunluğunu o seçmiş oluyor. O hakim ve savcıların başkana rağmen iş yapmasını beklemek mümkün mü?" diye konuştu.

Değişiklikle meclisin kanun çıkaramaz hale getirileceğini savunan Fevzioğlu, "Meclis kanun çıkaramaz hale getirilmiştir. Meclis gensoruyla başkanı düşüremez hale getirilmiştir. Bütçe yetkisi elinden alınmıştır meclis yoktur. Adliye boyutunda tüm hakimler başkana bağlanmıştır. Başkanın bir cebine milletvekilleri parlamento, bir cebine hakimler yargı konulacaktır. Böyle bir yönetim şekline geçildiğinde ülke bu güne kadar yaşamadığı şekilde bölünme tehlikesi yaşayacaktır" dedi.

Anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin tapusunun bir kişiye teslim edileceğini söyleyen Feyzioğlu, "Bu anayasa değişikliği tüm kuvvetlerinin denetimsiz halde, bir kişiye teslim edilmesidir. Tüm Türkiye'nin tapusunu bir kişiye teslim edilmesidir. Nisan'daki referandum Türkiye'yi kimin yöneteceğinin referandumu değildir. Türkiye'nin bir cumhurbaşkanı vardır, bir hükümeti vardır. Bir parlamentosu, partileri vardır. Nisan ayında konulacak sandık Türkiye'nin tapusunu teslim edelim mi, etmeyelim mi sorusuna cevap verecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir