TurkNet ISO 27001 sertifikası aldı

Şirket, yaklaşık 8 ay süren yoğun bir çalışma sonucunda uluslararası bilgi yönetim sistemi sertifikasına sahip oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TurkNet, bilgi güvenliği sistemini, ISO 27001 sertifikası ile belgeledi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, Türkiye'nin yeni nesil telekom operatörü TurkNet'in, kurumların bilgi güvenliği yönetim sistemi kurmaları için gereklilikleri tanımlayan ISO 27001 sertifikasını aldığı belirtildi.

Söz konusu çalışmaları kurum içinde oluşturulan Bilgi Güvenliği Komitesi önderliğinde yürüten TurkNet'in, yaklaşık 8 ay süren yoğun bir çalışma sonucunda uluslararası bir bilgi yönetim sistemi sertifikası olan ISO 27001'e sahip olarak hem fiziksel hem teknik hem de personel güvenliği ile ilgili birçok uygulama geliştirdiği kaydedildi.

Açıklamada, gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde iş süreçlerini de daha sistematik hale getiren TurkNet'in, iş süreçlerinin sürekliliği ve standart iş akışları açısından firmaya ivme kazandıran Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ile kurumsal yapısını daha da güçlendirdiği dile getirildi.

TurkNet IK Müdürü Aycan Emre, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları ifade etti:

"Kurumsallaşma konusunda oldukça büyük adımlar atan şirketimiz, ISO 27001 sertifikasını da alarak bilgi güvenliği konusunda önemli bir yönetim sistemini süreçlerine dahil etmiştir. Özverili ve yoğun çalışmalar ile devreye alınan bu yeni bilgi güvenliği sistemi ile iş süreçlerimizin daha kapsamlı, standart ve kalite standartlarında olması sağlandı. Bu sertifika ile sağlanan bilgi güvenliği sistemi bizim için bir son değil bir başlangıç olacak ve bu doğrultuda iç süreçlerimizi daha da güçlü temellere oturtarak, yenilikçi, öncü ve kaliteli hizmet anlayışımızı güçlendireceğiz. Yeni yatırımlarımızı da bu sistemler çerçevesinde gerçekleştireceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir