Türksat, CEBIT Hannover'da

Fuarda, e-devlet ve mobil devlet çözümleri, TürksatGlobe markası ile üretilen coğrafi bilgi teknolojileri ürün ve hizmetleri tanıtılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
HANNOVER - Türksat, dünya bilgi teknolojileri ve iletişim sektörünün bir araya geldiği CEBIT Fuarı'na iki ayrı stantla katılıyor.
Şirketin Hannover'daki fuarda yer alan bilişim standında, e-devlet ve mobil devlet çözümleri, e-kurum projelerine ilişkin hizmetler yer alırken, diğer stantta ise TürksatGlobe markası ile üretilen coğrafi bilgi teknolojileri ürün ve hizmetleri tanıtılıyor.
e-devlet ile ilgili çözümlerini Avrupa ülkelerine sunmayı hedefleyen TürksatGlobe fuarda, uydu görüntüleri, sayısal harita ve arazi yükseklik verilerini bir portal üzerinde sunan "TürksatMaps" sistemi ile bu alandaki diğer ürünlere rakip olmayı amaçlıyor. 
Ayrıca TürksatGlobe, tüm kamu sektöründeki araçları tek bir merkezden ve güvenli internet altyapısı ile izlemeye imkan sunan "Türksat Araç ve Filo Yönetim Sistemi"ni de CEBIT'te tanıtıyor.
Fuara 17 Türk firması katılıyor
CEBIT Fuarı'nı organize eden şirket olan Deutsche Messe'nin Direktörü Andreas Luttmann, dijital platformun kalbinin CEBIT'te attığını, fuarda iş ve inovasyon üzerine önemli görüşmeler yapıldığını söyledi. Luttmann, bilgi teknolojilerindeki yeniliklerin başka hiçbir sektörde yaşanmadığını, bu alana ilişkin bütün yeniliklerin de CEBIT'te ortaya konulduğunu söyledi.
"CEBIT sadece yeni teknolojileri gösteren değil, aynı zamanda geleceği de gösteren bir fuar" diyen Luttmann, "Dijital platformlarda artık son kullanıcı üretici de olmaya başladı" diye konuştu.
Bu sene ilk kez açılan müzik standında, müzik ve bilgi teknolojilerinin nasıl bir araya geldiğinin ortaya konulacağını anlatan Luttmann, bu yıl 5 bin basın mensubunun izlediği fuara 17 Türk firmanın katıldığını kaydetti.
CEBIT Hannover, Cumartesi günü sona erecek.
Bu konularda ilginizi çekebilir