TÜRSAB seçimleri 5 gün kala iptal edildi

TÜRSAB’ın 23. Genel Kurul Toplantısı, yapılmasına günler kala “güvenlik” gerekçesiyle ertelendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Günlerdir tartışılan TÜRSAB’ın 23’üncü Genel Kurul Toplantısı’nın yapılıp yapılmayacağı ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu’ndan karar geldi. Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu, TÜRSAB Genel Kurulu’nun ertelendiğini duyurdu.

Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Duymaz ve Seçim Müdürü Nebahat Özoğlu imzası ile yapılan duyuruda, 2-3 Aralık’ta yapılması planlanan TÜRSAB Genel Kurulu’nun ertelendiği belirtildi. Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu’nun erteleme kararında da daha önce TÜRSAB yönetimi tarafından belirtilen argümanların bire bir kullanıldığı görüldü.

TÜRSAB başkan adayı Firuz Bağlıkaya ve Hasan Erdem’in itirazları olmuştu

Geçen pazar günü TÜRSAB’ın 23. Genel Kurulu’nu yani seçimleri ertelemesiyle başlayan ardından da Başkan Başaran Ulusoy’un adaylıktan çekilmesiyle devam eden tartışmalar dün son buldu. Daha önce bir açıklama yaparak genel kurulun güvenlik nedeniyle iptal edildiğini belirten TÜRSAB Yönetim Kurulu’na, TÜRSAB başkan adayı Firuz Bağlıkaya ve Hasan Erdem’in itirazları olmuştu.

Bu gelişmelerin ardından dün TÜRSAB Genel Kurulu bir açıklama daha yaparak ilk açıklamasında ısrar etti. Yapılan yeni açıklamada, seçimlerin yapılacağı konusundaki bildirimlerin asılsız olduğu iddia edildi. TÜRSAB Genel Sekteri Çetin Gürcün DÜNYA’ya yaptığı açıklamada, seçimlerin ertelenmesini kararının seçim kurulundan çıktığını ve kendilerinin sitelerinde açıklama yaptıklarını söyledi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu tarafından yapılan yeni açıklama şöyle: ‘’Bilindiği üzere, birliğimizin 23.Olağan Genel Kurulu’nun ertelendiğine dair 26.11.2017 tarihinde siz değerli üyelerimize duyuru yapılmıştır. Ancak, söz konusu duyuruyu takiben sosyal medyada; ‘Genel kurulun yapılacağı’ hususunda yer alan yoğun bildirimler asılsızdır. Bu çerçevede; Birliğimizin 23.Olağan Genel Kurulu ertelenmiş olup, İlçe Seçim Hakimliği’nin ise seçimin yapılacağına ilişkin karar verdiği yönündeki bilgilendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır. Zira; bu konuda İlçe Seçim Hakimliği tarafından birliğimize yapılan herhangi bir tebligat bulunmamaktadır