TÜSİAD Kurumiçi Girişimcilik Buluşması Gaziantep'te gerçekleşti

TÜSİAD Kurumiçi Girişimcilik Çalışma Grubu Başkanı Abay, "İnovasyon ve teknoloji her ne iş yaparsak yapalım, iş yapma şeklimizi değiştiriyor. Bundan sonraki dönemde şirkette sadece patronlar ve ailesinin çocuklarının değil, çalışanlarının da nasıl daha iyi girişimci olacağını düşünme vakti" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TÜSİAD Kurumiçi Girişimcilik Çalışma Grubu Başkanı ve ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, inovasyon ve teknolojinin her ne iş yapılırsa yapılsın, iş yapma şeklini değiştirdiğini belirterek, "Bundan sonraki dönemde şirkette sadece patronlar ve ailesinin çocuklarının değil, çalışanlarının da nasıl daha iyi girişimci olacağını düşünme vakti." dedi.

Abay, Gaziantep'te bir otelde düzenlenen TÜSİAD Kurumiçi Girişimcilik Buluşmaları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, girişimcilik denildiğinde akla ilk Gaziantep'in geldiğini söyledi.

Gaziantepli sanayicilerin girişimci ve çalışkan olduğuna dikkati çeken Abay, şöyle konuştu:
"Girişimcilik ve çalışkanlık üzerine bir şeyler koyma vakti. İnovasyon ve teknoloji her ne iş yaparsak yapalım, iş yapma şeklimizi değiştiriyor. Bundan sonraki dönemde şirkette sadece patronlar ve ailesinin çocuklarının değil, çalışanlarının da nasıl daha iyi girişimci olacağını düşünme vakti. Çünkü dünyadaki şirketlerin yüzde 20'si, bütün dünyada yaratılan katma değerin yüzde 80'ini alıyor. Neden çünkü inovasyon ve teknolojiyle beraber asırlık şirketler devriliyor. Yerine daha küçük, inovasyona, teknolojiye, yeniliğe yatırım yapmış şirketler geliyor."

Abay, kurum içi kültürün en tepeden başlaması gerektiğini dile getirerek, şirket çalışanlarının böyle bir kültürü tek başına başlatmalarının mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

"Liderlerin yeni fikirlerin önünü açması gerekir"

Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Başkanı Mesut İşsever ise TÜSİAD Kurum İçi Girişimcilik Buluşmalarının sekizincisine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gaziantep'in, girişimciliğin ve çalışkanlığın simgesi olduğuna dikkati çeken İşsever, kentin dört bir yanının sanayi ve organize sanayi bölgeleri ile kaplı olduğunu söyledi.

İşsever, Gaziantep ekonomisinin sürekli büyüdüğünü vurgulayarak, "Kabına sığmayan bir kenttesiniz. Büyüklüğü 43 milyon metrekareye ulaşan organize sanayi bölgelerinde toplam bin 50 fabrika, küçük ve orta ölçekli 5 bine yakın işletme faaliyet göstermekte. Yalnızca organize sanayide 200 bin kişi istihdam edilmektedir. Yüze yakın fabrikanın inşaatı devam ediyor. Gaziantep son 15-20 yılda parlayan bir şehir olarak düşünülmemelidir. Girişimcilik bizim ruhumuzda var. Gaziantep girişimci bir kent." ifadelerini kullandı.

Değişime ve gelişime ayak uydurulması gerektiğine dikkati çeken İşsever, "Geleceği göremeyen, değişimi planlamayan, girişimcilik ruhunu kurum içinde uygulamayan çağın gerisinde kalır. Liderlerin, kurum içinde yeni fikirlerin önünü açması ve bu kültürü paylaşması gerekir." diye konuştu.

İşsever, Gaziantep'in konum itibarıyla göç alan bir şehir olduğunu belirterek, mülteci sorununu da çeşitli çalışmalarla avantaja çevirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Toplantıda, çeşitli kuruluşların yöneticileri de tecrübelerini Gaziantepli sanayici ve iş adamlarıyla paylaştı.