TUSKON üyesi iş adamı küresel oyuncu oldu

Meral, Türkiye'nin büyüme ve ihracat hedefine destek olmak adına daha fazla iş adamını yatırımcı ve ihracatçı yapmak için uğraştıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Türkiye'nin büyüme ve ihracat hedefine destek olmak adına daha fazla iş adamını yatırımcı ve ihracatçı yapmak için uğraştıklarını söyledi.

TUSKON 4. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Meral, Türk müteşebbislerini yurt dışına açmayı amaçlayan konfederasyonun, kuruluşundan bugüne geçen kısa sürede iş dünyasının yüksek teveccühlerine mazhar olduğunu ve büyük bir gelişme kaydederek 40 bin gönüllü üyeye ulaştığını belirtti.

Bu üye sayısı ile Türk iş dünyasındaki en büyük gönüllü sivil toplum kuruluşu olan konfederasyonun aynı zamanda ülkenin 80 ilinde ve büyük ilçelerinde mevcut üye dernekleriyle en yaygın iş dünyası kuruluşu konumunda olduğuna işaret eden Meral, "İşte bu bilinçle TUSKON, Türkiye'nin büyüme ve ihracat hedefine destek olmak adına yerinde saymadan, her geçen sene bir önceki seneye göre temposunu arttırarak, daha fazla iş adamını yatırımcı ve ihracatçı yapmak için uğraşıyor" dedi.

Düzenlenen yurt dışı faaliyetleri sonucunda birçok TUSKON üyesi iş adamının küresel oyuncu olduğunu kaydeden Meral, bu firmaların sadece ticaretle yetinmeyip başka ülkelerde yatırımlar yaptıklarını, üretim yaptıkları ülkelerin gelişmesine, ihracatına ve istihdamına katkıda bulunurken, yatırım için gerekli makine ekipmanları ve üretim için gerekli ara malları da Türkiye'den temin ederek ülkenin ihracatına katkıda bulunduklarını ifade etti.

Yeni Ticaret Kanunu özel sektörün önünü açacak

Hükümetin çalışmaları neticesinde ekonomik hayatta pek çok sorunlarına el atıldığını ve yeni düzenlemelerle firmaların önünün açıldığını ifade eden Meral, Yeni Ticaret Kanunu'nun özel sektörün önünü açacağını ve şirketlerin uzun zamandır arzuladığı sistematik alt yapıyı oluşturacağını aktardı.
Meral, 2023 hedeflerine ulaşmak için hükümetin diğer partilerle TBMM çatısı altında başlattığı anayasa surecinin en kısa zamanda tamamlanması gerektiğine inandığını bildirerek, anayasa yapım sürecinde toplumda var olan sorunların çözümüne odaklanılması, yapım sürecini zorlaştırma ve geciktirmekten ise uzak durulması gerektiğini kaydetti.

TİM Başkanı Büyükekşi: 'Türkiye artık hedef ve vizyon sahibi'

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, Türkiye'nin güçlü, devamlı, istikrarlı bir yükseliş yakaladığını belirterek, bu ivmenin hızlanarak devam ettiğini söyledi.
TİM olarak 2023 yılı ihracat hedeflerinin 500 milyar dolar olduğunu hatırlatan Büyükekşi, bu hedef yolunda TUSKON ile beraber son derece başarılı çalışmalara imza attıklarını kaydederek, yaptıkları yurt dışı iş ziyaretlerini ve çeşitli faaliyetleri anlattı.

Büyükekşi, bu yılki ihracat hedeflerinin 150 milyar dolar olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
"Bu hedefte sekme yok. Geçen yıl ekonomik krize rağmen Cumhuriyet tarihinde ihracat rekoru kırıldı. Son 10 yılda ihracatımız çok önemli değişikliklere imza attı. 10 yıl önce sadece 4 ilimiz 1 milyar doların üzerinde ihracat yapıyordu şimdi 16 ilimiz yapıyor. Türkiye artık hedef ve vizyon sahibi. Çalışmalar sonuç odaklı. İhracatçılarımız bu konuda oldukça başarılı. Türkiye'nin ekonomi morali oldukça yüksek."

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir