Tuzla Tersanelerindeki iş kazaları proteste edildi

Taksim'de toplanan bir grup, işçi ölümlerini protesto etmek amacıyla yürüyüş yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tuzla Tersaneler Bölgesi'ndeki bir tersanede meydana gelen işçi ölümleri, Taksim'de gerçekleştirilen yürüyüşle protesto edildi.

Taksim Meydanı'nda toplanan ve kendilerini "Anarşist Blok" olarak adlandıran bir grup, "Kaza değil cinayet, katiller patronlar" yazılı siyah renkte bir pankart açarak, "Tersane işçisi yalnız değildir" şeklinde slogan attı. Göstericilerden bazıları da kum torbası yerine işçiler kullanılarak ağırlık testi yapılırken yaşanan ve 3 işçinin ölümüyle sonuçlanan kazaya dikkati çekmek için başlarına çuval geçirdi. Grup adına açıklama yapan Umut Kara, patronların daha fazla para kazanabilmek için işçileri kobay olarak kullanmaktan çekinmediğini ve son olayın bunun açık göstergesi olduğunu öne sürdü.

Basın açıklaması sonrası Galatasaray Meydanı'na kadar yürümek isteyen göstericiler, pankart açtıkları için bir ara polisler tarafından engellendi. Pankart açmadan ve slogan atmadan yürümelerine izin verilen grup, Galatasaray Meydanı'na kadar gelip bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.