Tüzük uygulansın, kurultay gerekmiyor

Yalçınkaya, CHP'nin son kurultayında parti tüzüğü değişikliği ile ilgili uygulama yapılmadığı düşüncesinde olduklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, CHP'nin son kurultayında parti tüzüğü değişikliği ile ilgili uygulama yapılmadığı düşüncesinde olduklarını belirterek, "Bu nedenle kurultay gerekmiyor. Bizim talep yazımızda, kurultayın gerekmediği açıklandı. Sadece kurultaydan sonra tüm işlemlerde yeni tüzüğün uygulanması gerekli" dedi.

Çırağan Sarayı'nda dün başlayan ve bugün de devam eden "Uluslararası Yüksek Mahkemeler Zirvesi"ne katılan Yalçınkaya, basın mensuplarının "CHP kurultaya gitmek zorunda mı?" şeklindeki sorusu üzerine, "Biz kararlarımızla konuşuyoruz. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının CHP'ye gönderdiği yazı kesin nitelikte. Yazımızın içeriğini okumuşsunuzdur. O metinde parti tarafından neler yapılacağı açık" diye konuştu.

Yalçınkaya, "Son kurultayda parti tüzüğü değişikliği ile ilgili uygulama yapılmadı düşüncesindeyiz. Bu nedenle kurultay gerekmiyor. Bizim talep yazımızda, kurultayın gerekmediği açıklandı. Sadece kurultaydan sonra yeni tüzüğün uygulanması gerekli" dedi.

Bir gazetecinin, CHP'li bazı yetkililerin, kurultayın şart olduğu şeklinde düşünceleri olduğunu belirtmesi üzerine Yalçınkaya, "Bizim yazımızda öyle bir şey yok. Kurultay gerekmiyor diye yazdık. Sadece kurultaydan sonraki parti meclisi yürütme kurulunun oluşumu, il ve ilçelerdeki oluşumları, tüzük değişikliğine göre yenilenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kurultayda yeni tüzükle ilgili uygulama yapılmadığınını tekrarlayan Yalçınkaya, "Kurultayda da tüzük değişikliği uygulandı deniliyor. Bizim görüşümüze göre uygulama yapılmadı" şeklinde düşüncelerini aktardı.

Yalçınkaya, "CHP Genel Sekreterinin, güçlü CHP Genel Başkan Yardımcısı yapılarak uyarı yazısının delineceği belirtiliyor. CHP bunu yaparsa uyarı yazınızın gereğini yapmış olur mu?" şeklindeki soruya da konunun kendisiyle ilgili olmadığını, parti içindeki demokratik uygulamalarla ilgili bir konu olduğunu bildirdi.

Abdurrahman Yalçınkaya, "CHP, yazınızın gereğini getirmezse ne olur? CHP'ye kapatma davası açılır mı? Süreç nasıl işler?" şeklindeki soruya da kararları ile konuşacaklarını için şimdiden kesin bir şey söyleyemediğini ifade etti.

Yalçınkaya, "İstanbul'da 'darbe günlükleri' soruşturması Ankara'ya gönderildi. Ankara özel yetkili Cumhuriyet savcılığına gidecek. Bu 'Ergenekon' davasını etkiler mi? 'Ergenekon' soruşturmasına bakan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, 'Darbe günlükleri ikinci davanın özüdür' dedi. Bu nasıl bir süreç" şeklindeki soruya da  "Ben de sizin gibi gazetelerden okuduğum kadarıyla ancak görevi kötüye iddiası varsa, görevsizlikle ilgili yargılamaya gidebilir. Siz de öyle yorumlamışsınız. Onun dışında benim söyleyeceğim yok" karşılığını verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir