Üç sanığın cezası bozuldu: İstismar davasında yeniden yargılama kararı

İstanbul'da küçük yaştaki çocuğun evlendirilerek istismara maruz bırakılmasına ilişkin karar bozuldu. Üç sanık yeniden yargılanacak.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklu sanık K.İ.'ye "birden fazla kez çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan verilen 30 yıl, aynı suçlardan baba Y.Z.G.'ye 20 yıl, anne F.G.'ye 16 yıl 8 ay hapis cezası kararına yönelik temyiz incelemesini tamamladı.

Daire kararında, K.İ.’nin 2004-2013'te çocuğun nitelikli cinsel istismarı, 2020'de ise eşe karşı nitelikli cinsel saldırı suçlarından 2 ayrı ceza verilmesi gerekirken, tek bir suçtan cezalandırma yapıldığı değerlendirildi.

Müşteki H.K.G.’nin annesi F.G. ve babası Y.Z.G. hakkında verilen hapis cezalarında ise anne ve baba olmaları nedeniyle yasa gereğince artırım yapılması gerektiği kaydedildi.

Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, dosyanın usul ve esas yönünden bozulmasına karar vererek dosyayı yerel mahkemeye iade etti.

Bozma kararının ardından sanıklar Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden yargılanacak.

Uzun süre gündemde kalmıştı

İstanbul'da küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu iddiası üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan ve Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanık İ.'nin "nitelikli cinsel saldırı" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından 30 yıldan az olmamak üzere, diğer sanıklar Y.Z.G. ve F.G.'nin de "çocuğun nitelikli cinsel istismarına iştirak" suçundan 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması istenmişti.

İstekli'ye "birden fazla kez çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 30 yıl, baba Y.Z.G.'e ise aynı suçtan 20 yıl hapis cezası verilmişti.

Heyet, müşteki H.K.G'nin annesi F.G. hakkında ise aynı suçtan 16 yıl 8 ay hapis cezasına hükmetmişti.