Uçuş iptallerine yenileri eklendi

Atatürk Havalimanı'ndan Avrupa ülkelerine yapılan uçak seferlerindeki iptaller sürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İzlanda'daki yanardağ patlaması nedeniyle kül bulutlarının yayılması sonucu, Atatürk Havalimanı'ndan Avrupa ülkelerine yapılan uçak seferlerindeki iptaller artarak sürüyor.

Alınan bilgiye göre, dördüncü günde de uçuş iptallerine yenileri eklendi. İstanbul'dan Avrupa ülkelerine yapılması planlanan 250'den fazla sefer iptal edilirken, orta ve kuzey Avrupa ülkelerine dün gerçekleştirilemeyen seferlere bugün Bükreş, Saraybosna, Üsküp, Zagreb, Belgrad, Priştine, Simferepol ve Moskova seferleri de eklendi.

Öte yandan, ülkelerine gidemeyen çok sayıda yolcu otellerde yer bulamayınca, kendi tercihleriyle Atatürk Havalimanı'nda beklemeye devam ediyor. Yolcular buldukları banklarda, boş ofis odalarında, yer bulamayanlar da yerlerde THY tarafından dağıtılan battaniyelere sarınarak dinleniyor.

Bu arada, havalimanında yiyecek içecek hizmeti sunan BTA Catering şirketi de yolculara sabah çayı ve kahvaltılık ikramını sürdürüyor.

Estonya Cumhurbaşkanı da gidemedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'de bulunan ve dün geldiği İstanbul'dan bugün THY'nin TK 1883 sefer sayılı uçağıyla saat 07.35'te Viyana'ya gitmesi planlanan Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik İlves ve eşi Evelin İlves de Viyana uçuşlarının iptal edilmesi nedeniyle İstanbul'da kaldı.

Bulgaristan tüm hava sahasını kapattı

Öte yandan Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı, İzlanda'daki yanardağın patlamasıyla oluşan kül bulutları nedeniyle, yerel saatle 09.00 itibarıyla tüm hava sahasının uçak seferlerine kapatıldığını bildirdi.

Komşu ülkelerin hava limanlarındaki kontrol kulelerine kararla ilgili bilgi verildiğini açıklayan bakanlık yetkilileri, kül bulutunun dün gece saatlerinde Bulgaristan'a ulaştığını kaydettiler.

Bu arada hava sahasının kapatılması nedeniyle Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov ve Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov'un, uçak kazasında hayatını kaybeden Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ve eşinin cenaze törenine katılamayacakları açıklandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir