Uçuş okulları tek çatı altında buluştu

Türkiye'deki uçuş okullarını tek çatı altında buluşturacak Uçuş Okulları ve Eğitim Kurumları Derneği kuruldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye'deki uçuş okullarını tek çatı altında buluşturacak Uçuş Okulları ve Eğitim Kurumları Derneği kuruldu. Türk Hava Kurumu'ndan (THK) yapılan yazılı açıklamada, hızla gelişen ve değişen havacılık sektöründe yaşanan gelişmeleri takip edebilmek, uygulamaya geçirebilmek ve öğrencilere daha etkin ve güvenli eğitim olanakları sağlamak amacıyla Uçuş Okulları ve Eğitim Kurumları Derneği'nin Antalya'da kuruldu belirtildi.
 
Derneğin başkanlığına THK Genel Başkanı ve Uluslararası Havacılık Federasyonu Başkan Yardımcısı Osman Yıldırım'ın seçildiği ifade edilerek, Yıldırım'ın şu ifadelerine yer verildi:
"Bir ülkedeki kurumların gücü o ülkenin gücünün yansıtır. Bugün Türkiye'nin geldiği noktaya baktığımızda gördüğümüz tablo bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Her yönüyle liderliğe oynayan ülkemiz bu zorlu coğrafyada dimdik ayakta duruyor ve geleceğe güvenle bakıyor. Bu ülkenin önemli kurumlarından biri olarak, süregelen istikrarın korunması ve devamının sağlanması için üzerimize önemli görevler düştüğünün bilincindeyiz. Bu düşünceden hareketle faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Ülkemizin en önemli atılım konularından olan havacılık alanına bugün çok önemli bir imza atıldı. Gençlerimizin daha iyi koşullarda havacılık ve uçuş eğitimi almasını sağlayacak derneğimiz ülkemize hayırlı olsun."
 
Derneğin tüzel kişilerin en yüksek seviyede havacılık emniyetine sahip olarak büyümesine ve rekabetinin korunmasına destek olmayı hedeflediğinin kaydedildiği açıklamada, başkan yardımcılığına seçilen ER-AH Uçuş Okulu Sahibi ve Genel Müdürü Erdoğan Cabıoğlu'nun, "Amacımız özellikle havacılık konusunda eğitim veren tüm kuruluşları aynı çatı altında toplamak ve sorunlarına çözümler üretmek, emniyetli ve kaliteli eğitimi sağlamak, ulusal ve uluslararası standartlarda Türk sivil havacılığına katkıda bulunmak" ifadeleri kullanıldı.