Uğur Mumcu ölümünün 21. yılında anıldı

Bundan 21 yıl önce evinin önünde arabasına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu anıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Araştırmacı gazeteciliğin usta ismi Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te evinin önünde aracına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Araştırmaları, haberleri ve kitapları ile Türkiye'deki derin devleti ortaya çıkarmaya çalışan Mumcu'nun ardından 21 sene geçti. 

Cumhuriyet yazarı Uğur Mumcu için ilk olarak başkentte saat Batıkent Uğur Mumcu parkında anma töreni düzenlendi.

Bombalı saldırının gerçekleştiği sokağa karanfiller bırakıldı. Ardından da sevenleri saat 14.30'da Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti. 

Uğur Mumcu için sadece başkentte değil, başta İstanbul ve İzmir olmak üzere yurdun birçok merkezinde anma törenleri düzenlendi. 

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu 24 Ocak 1993'te Ankara'da evinin önünde aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucunda yaşamını yitirmişti. 

Uğur Mumcu cinayeti halen aydınlatılabilmiş değil. 

[PAGE]

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 21'nci yılında, suikaste uğradığı ve adı verilen sokaktaki evininin önünde törenle anıldı.  

Anma törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Deniz Baykal'ın da aralarında bulunduğu CHP milletvekilleriyle çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kılıçdaroğlu, Mumcu'nun evinde eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu ile bir süre görüştükten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.  

Mumcu'nun öldürülüşünden bugüne 21 yıl geçtiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "21 yıl önce katledildi, asıl failleri hala bulunamadı. Bugünleri 21 yıl önce okuyan ve bize anlatan Uğur Mumcu'ydu. O'nu her zaman saygıyla anıyoruz" dedi. 

Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu, Baykal ve Mumcu ailesi ile "Faili Meçhuller" anıtına çelenk koydu. 

Mumcu ailesi ile Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu'nun anıtına karanfillerle yaktıkları mumları bıraktılar. 

Tören Mumcu anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla son buldu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir