Ukrayna Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey (YDSK) bünyesinde faaliyet gösteren Ortak Stratejik Planlama Grubu’nun (OSPG) II. Toplantısı, Dışişleri Bakanı Aahmet Davutoğlu ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Leonid Kozhara’nın eşbaşkanlıklarında 28 Haziran 2013 tarihinde Ankara’da düzenlenecek. 

Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, 2013 yılının son çeyreğinde Türkiye’de düzenlenmesi planlanan YDSK III. Toplantısı’na hazırlık niteliği taşıyacak olan OSPG II. Toplantısı’nda, Ukrayna ile ikili ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilmesi, yeni işbirliği imkanlarının ele alınması ve güncel bölgesel ve uluslararası konularda kapsamlı görüş alışverişinde bulunulması öngörüldüğü belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Ukraynalı Bakan, Ankara’da gerçekleştireceği üst düzey temasların ardından, AGİT Dönem Başkanı sıfatıyla, 29-30 Haziran 2013 tarihlerinde TBMM Başkanımızın evsahipliğinde İstanbul’da düzenlenecek olan AGİT Parlamenter Asamblesi Genel Kurul toplantısına iştirak edecektir. 
Bakan Kozhara’nın ziyareti kapsamında, TBMM Başkanımız tarafından kabul edilmesi, ayrıca TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ile görüşmesi öngörülmektedir."