Ulaşıma beyaz duvar engeli

Marmara Denizi'ndeki yoğun sisin görüş mesafesini olumsuz yönde etkilemesi nedeniyle deniz ulaşımı durdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Marmara Denizi'ndeki yoğun sis nedeniyle Eskihisar-Topçular ve Lapseki-Gelibolu arabalı vapur seferleri yapılamıyor, İstanbul ve Çanakkale Boğazları ise transit gemi geçişlerine kapatıldı. İDO Dış hat seferleri iptal edildi. 

İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün saat 23.00 itibariyle yoğun sisin görüş mesafesini olumsuz yönde etkilemesi nedeniyle transit gemi geçişine kapatıldı.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) Eskihisar-Topcular ve Sirkeci-Harem arabalı vapur seferleri ile Bandırma-Yenıkapı-Bostancı, Yalova-Yenikapı, Pendik-Yalova ve Armutlu-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri ise yapılamıyor.

Yoğun sis Çanakkale Boğazı'nda da etkili oldu. Görüş mesafesinin sıfıra düşürmesi sonucu dün saat 20.00'den itibaren transit gemi geçişlerine kapatılan boğazda, ulaşım hala sağlanamıyor.

Ege Denizi yönünden giriş yapan gemiler Bozcaada, Marmara Denizi'nden gelenler ise Doğanarslan mevkisinde bekletiliyor.

Sisin etkisini artırması üzerine, bu sabahtan itibaren Lapseki-Gelibolu araba vapuru seferleri de yapılamıyor.

Kocaeli'de etkili olan yoğun sis nedeniyle de Eskihisar-Topçular feribot seferleri yapılamıyor. Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 100 metreye kadar düştü.

Sisin, öğlen saatlerine doğru hava sıcaklığının yükselmesiyle dağılacağının tahmin ediliyor. Bu arada, dün akşamdan itibaren sis nedeniyle Gebze-Yalova arasındaki Eskihisar-Topçular feribot seferleri de yapılamıyor.

 

Gelibolu'da yoğun araç kuyruğu

Gelibolu'da dün geceden itibaren etkisini sürdüren sis nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.

Gelibolu Lapseki arasında yapılması gereken araba vapuru seferlerinin sis nedeniyle yapılamaması iskelede trafik yoğunluğuna neden oldu.

İskeleyi dolduran yolcu otobüsleri, kamyon ve özel araçlar, arabalı vapur ya da motorlara yüklenince, trafik tıkandı. Gece saat 24.00'te Eceabat ilçesinde sefer yapılacağı haberi üzerine araçların bu yöne hareket etmesiyle trafikte rahatlama yaşandı.

Bu arada, 3. Lig birinci grupta pazar günü oynayacağı maç için Nazilli'ye gitmesi gereken Lüleburgazspor takımı da, sis nedeniyle Gelibolu'da kaldı. Takım kaptanı Birol Yiğit, pazar günü oynayacakları maç için ilçeye geldiklerini belirterek, "2 saattir buradayız. Sis de mahsur kaldık. Eğer bu gece açılmazda sabaha kalırsak bizim için çok zor olacak. İnşallah sis açılır" dedi.        

Bu konularda ilginizi çekebilir