”Ülkede yaşayan herkes mutlaka sandığa koşmalı”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Çorum mitinginde AKP yönetiminin Türkiye'yi satmaya başladığını, üstünü örtmek için de gerilim stratejisi yürüttüğünü belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ÇORUM - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkede yaşayan herkesin şartlar ne olursa olsun mutlaka sandığa koşmasını istediğini belirterek, "Meşruiyetimizin kaynağı millet iradesidir. Ülken senin, karar da senin olsun" dedi.

Bahçeli, partisince Çorum Abide Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasında, çok partili siyasi hayata geçildiğinden bu yana çok sayıda seçim olduğunu, bu seçimlerin yapıldığı yıllara göre ayrı ayrı önem taşıdığını kaydetti.

29 Marttaki seçimlerde, belediye başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerinin seçileceğini ifade eden Bahçeli, "Türkiye karşı karşıya kaldığı siyasi ortamda çok önemli bir seçim yaşayacak. Bu sebeple ülkede yaşayan herkesin, şartlar ne olursa olsun mutlaka sandığa koşmalarını istiyorum. Ne kadar çok katılım olursa, seçim o kadar anlam kazanır. Değişik yorumlar yapılmaz" dedi.

Seçimlere katılımın çok olmasının ülkeye fayda sağlayacağını belirten Devlet Bahçeli, "Katılımın çok olması, milletin iradesini sandığa yansıtacaktır. Meşruiyetimizin kaynağı millet iradesidir. Ülken senin, karar da senin olsun. Sadece sandığa gitmekle kalmayın, o sandığa da sahip çıkın. Oylara hile karışmaması için elinizden geleni gösterin" diye konuştu.

AKP iktidarı dönemindeki gelişmelerin objektif olarak değerlendirilmesi gerektiğini bildiren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Ülkeyi 6 yıl 3 aydır AKP yönetmektedir. Bu süredeki gelişmeleri objektif olarak değerlendirmek gerekir. Ülke çok iyi yönetilmemiştir. Halka milli görüş gömleğini çıkardıklarını, yeni tanımla muhafazakar ve demokrat olduklarını söylediler ve milletin önüne çıktılar. Böyle bir kimliğe sahip olduklarını söylemelerine rağmen, bu yönde bir siyaset uygulamadılar. Başlangıçtan itibaren acemice hareket ederek, ne yaptıklarını bilemediler. Teslimiyetçi bir politika izleyerek, sürekli ülkeye kaybettirdiler. Türkiye'yi satmaya başladılar. Üstünü örtmek için de gerilim stratejisi yürütmeye başladılar. Bu gerilimin oluşmayacağını bildikleri için de kendilerine yandaş aradılar. Bu da ana muhalefet partisi CHP olmuştur. AKP ve CHP tahterevallinin üzerinde oyun oynuyorlar. 6 yıl heba edilmiştir. Sorunlar artmaya başlamıştır."

"Yeni bir demokrasi sınavıyla karşı karşıyayız"

Devlet Bahçeli, Türkiye'de en önemli sorunun beka ve güvenlik sorunu olduğunu iddia ederek, "Çatışma, çeteleşme ve kamplaşma artmıştır. Toplum keskin hatlarla ayrılmıştır. Türkiye'nin bin yıllık kardeşliği yıpratılmıştır. Kavganın, kaosun kimseye faydası olmadığı görülmüştür. Yeni bir demokrasi sınavıyla karşı karşıyayız" dedi.

Yerel seçimlere girecek partilerin eşit şartlarda yarışmadığını savunan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu seçimler büyük anlam taşıyor. İktidarın devamı için her yolu mubah gören Başbakan, devlet imkanlarını istismar ediyor. Halkın önüne çıkarak (Şu kadar miting yaptık, şu kadar şehre gittik) diye övünüyorlar. Kendilerini aldatıyorlar. Türkiye'de 19 siyasi parti var. Bu partilerin seçimlerde adil bir rekabetle yarışması gerekmektedir. Ama Başbakan partisinin iktidar olması için devlet uçağını, helikopterini kullanıyor. 500 çalışanıyla gittiği yerlere çıkarma yapıyor. Meydanlarda kibirle, gururla herkesi küçümseyen bir tavırla konuşma yapıyor. Gerginliğin, kargaşanın artmasına neden oluyor. Bu tuzağa da CHP düşüyor. 2 yiğit çıkmış meydana bir birlerine hakaret yarışı yapıyorlar. Bu gidişat iyi bir gidişat değildir. Doğru bulmuyoruz. Parti liderleri, konuşmalarında, hareket ve tavırlarında örnek bir insan olmalıdır. Halkımızı birbirlerini düşman görmeye itiyorlar. Böyle devam ederse kavga ve bölücülük artar. Seçimlere 26 gün kaldı. Bundan sonraki mitinglerde liderlerin Türk siyasetine yakışır şekilde güzel bir üslupla konuşmasını temenni ediyoruz."