”Ülkemiz turizm ziyaretçilerinden ilk 10 sırada”

Günay, Uşak'ın Hamamboğazı mevkisinde yapılması planan termal turizmi yatırımı hakkında bildi aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UŞAK - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin, turizm gelirleri ve gelen ziyaretçi açısından dünyada ilk 10 ülke arasında yer aldığını söyledi.

Günay, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Uşak'a geldi. Uşak'a gelişinde ilk olarak kentin Ankara girişinde yer alan Banaz ilçesinde, zengin termal kaynakların bulunduğu Hamamboğazı mevkisinde, özel bir firma tarafından yapılması planlanan, ancak çeşitli tahsis ve imar sorunları bulunan termal turizm yatırımı hakkında ilgililerden bilgi aldı. Günay, Uşak Valisi Kayhan Kavas'ı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Meclisin tatile girmesiyle birlikte Anadolu ziyaretlerine ağırlık verdiklerini ve bu kapsamda bugün ilk olarak Uşak ve Manisa'da,  pazar günü de İzmir'de çeşitli incelemelerde bulunacağını söyledi. Bu ziyareti sırasında Uşak'ın kültür ve turizm potansiyeli hakkında yerel yöneticilerle görüşerek bilgilerini artırmayı ve bu alanda "neler yapabilirizi" tespit etmeye çalışacaklarını ifade eden Günay, Uşak'ın tarih ve kültür potansiyeli açısından önemli bir yerleşim olduğunu kaydetti. 

"Turizmde iddialı ülkelerden birisi haline geldik"

 

Günay, Türkiye'nin bugün turizm alanında dünyanın iddialı ülkelerinden birisi haline geldiğini belirterek, şunları söyledi: 

"Biz turizm gelirleri ve gelen ziyaretçi açısında dünyanın ilk 10 sırada yer alan ülkelerinden birisiyiz. Ama, turizmi sadece bir sahil turizminden çıkarıp Anadolu'nun içine ve farklı mevsimlere yaymaya çalışıyoruz. Termal de bu alanda bu yayılmanın, genişlemenin ve sürekliliğin en önemli kaynaklarından biri olarak görünüyor. İşte, buraya gelirken Hamamboğazı'nda incelemelerde bulunduk. Hamamboğazı'nın yakın bir gelecekte yatırıma dönüşmesi için bakanlık olarak üzerimize düşeni yapacağız. Yakın gelecekte yeni tahsis alanları çıkaracağız ve hem kültür, hem termal turizm açısında Uşak'ın Ege'nin, Anadolu'nun daha öne çıkan bir yerleşim alanı olması konusunda üzerimize düşeni yapacağız."