”Ülkemiz yarın daha iyi olacak”

Erdoğan, Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle düzenlenen resmi törenlere katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUŞ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizin bugün daha iyi olduğunu belirterek yarın bugünden daha da iyi olacağını söyledi.

Kimi tören ve açılışlara katılmak üzere Muş'tan karayoluyla Bitlis'e geçen Erdoğan, Muş merkeze bağlı Sungu beldesinde kendisini görmek için bekleyen kalabalığa hitap etti. Erdoğan, Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle düzenlenen resmi törenlere katılacağını ifade ederek, "Helikopterle Bitlis'e gidecektik, ancak geciktik. Nasip olmadı. Şimdi karayoluyla gideceğiz. Bu vesileyle sizlerle de beraber olduk" dedi. Muş'un Malazgirt ilçesinde, dün akşam düzenlenen roketli saldırıda bir polis memurunun şehit olduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: 

"Yapılan bir baskın sebebiyle polisimiz şehit oldu. İçişleri Bakanımız, bunun için Muş'a gelerek düzenlenen törene katıldı. Şehit polisimizin cenazesi memleketi Malatya'ya uğurlandı. Allah rahmet eylesin. Milletimizin başı sağolsun. Ailesine sabırlar diliyorum." 

"Güzel yatırımlar olacak"

 

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in de kendisiyle beraber Bitlis'e gittiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Güneydoğu Anadolu Projesi, Doğu Anadolu Projesi ile de bu bölgelerde inşallah önümüzdeki 4 sene içinde yoğun bir kalkınma hamlesine girmiş olacağız. İnşallah Alparslan-1 ve Alparslan-2 barajlarımız bu dönemde süratle hallolacak. Üniversitemiz aynı şekilde süratle hallolacak. Artık burası yüksek öğrenim gören gençlerin hareket halinde olduğu bir yer olacak. Bunun yanında sağlıkta güzel yatırımlar olacak. Eğitimde de aynı şekilde. Biliyorsunuz duble yollarımız devam ediyor. İyi günler olacak." 

Erdoğan'ın konuşması sırasında vatandaşlar da, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Bitlis'e hareket ettiler.