Uludere raporu aileleri ayağa kaldırdı

Uludere'deki olayda hayatını kaybedenlerin aileleri meclis önünde eylem yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA  - Uludere'deki olayda hayatını kaybedenlerin aileleri meclis önünde eylem yaptı. TBMM Dikmen kapısı önünde toplanan aileler, dün TBMM'nin İnsan Hakları İnceleme Komisyonu tarafından kabul edilen Uludere Raporu'na tepki gösterdi. Aileler adına açıklama yapan Veli Uncu, 28 Aralık 2011 tarihinde Uludere'deki olayda 34 akrabalarını kaybettiklerini belirterek, acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi.
 
Raporu eleştiren Uncu, ''Bugün Kürt sorunun demokratik yollarla çözümüne dair barış sürecinden bahsediliyor. Biz Roboski'li aileler olarak bu süreci tam desteklediğimizi ancak hükümeti ve devlet sorumlularını Roboski katliamıyla yüzleşmeye davet ediyoruz. Barışın yolu Roboski'den geçer'' dedi.
Kabul edilen rapor karşısında mücadelelerinden dönmeyeceklerini ve daha güçlü olacaklarını ifade eden Uncu, hükümetin bir an önce failleri adalete teslim etmesini istedi.
 
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise 34 canın F16 uçaklarının bombalaması sonucu yaşamını yitirmesinin üzerinden geçen zamanın ardından Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun alt komisyon raporunu üç muhalefet partisinin muhalefetine rağmen kabul ettiğini söyledi. Kaplan, adalet mücadelesi vereceklerini ve mecliste bu işin peşini bırakmayacaklarını kaydetti.
Eyleme, bazı BDP'li milletvekilleri de destek verdi.