Uluslararası Türk-Afrika Kongresi, yarın başlıyor

Cevahir Kongre Merkezi'ndeki toplantıya, Afrika'da bulunan 12 bölgesel örgüt ve kurumun genel sekreterleri ile direktörleri katılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Türk-Afrika Kongresi, yarın İstanbul'da başlayacak.

Cevahir Kongre Merkezi'ndeki kongreye, Afrika'da bulunan 12 bölgesel örgüt ve kurumun genel sekreterleri ile direktörleri katılacak.

İlk gün "Bölgesel Ekonomik Kuruluşlar" başlıklı iki oturumun yapılacağı kongrenin ikinci gününde ise "Uzmanlık Programları" ve "Sivil Toplum Kuruluşları ile Afrika'daki Bölgesel Ekonomik Kuruluşlar ve Uzmanlık Programları Arasındaki İşbirliği İmkanları" konu başlıkları adı altında oturumlar gerçekleştirilecek. Kongrenin üçüncü gününde ise katılımcılar, kentin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edecek.

Afrika kıtasında yer alan bölgesel kuruluşların ve kurumların yakından tanınmasını, söz konusu kuruluşların çalışmaları hakkında detaylı bilgilerin edinilmesini amaçlayan kongre, bu doğrultuda kıtaya yatırım yapmayı düşünen Türk şirketlerin gerekli şartlar konusunda doğrudan Afrikalı uzmanlar tarafından bilgilendirilmelerini sağlamayı, Türkiye ve Afrika üniversiteleri, sivil toplum kuruluşları ile araştırma kurumları arasında işbirliği imkanlarının geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.