Ulusoy dünya rekorunu geliştirdi

Serbest dalış sporcusu Devrim Cenk Ulusoy, kendisine ait "paletsiz ip destekli serbest dalış" dünya rekorunu 1 metre geliştirerek 81 metreye daldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü üyesi, milli dalgıç ve dünya rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, "paletsiz ip destekli serbest dalış" dünya rekorunu 1 metre geliştirerek 81 metre derinliğe daldı.
Dünya rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, daha önce "paletsiz ip destekli serbest dalış" dünya rekorunu 2011 yılında 80 metre ile kırmıştı.
Rekorunu geliştirmek için Kale Grubu markaları Çanakkale Seramik, Kale Bodur ve Kale sponsorluğunda Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Çukurbağ yarımadası açıklarında dalış gerçekleştiren Ulusoy, rekor denemesi öncesinde yaklaşık bir saat hazırlık çalışması yaptı. Bu sırada su altında ve su üstünde güvenlik önlemleri alındı.
Rekor denemesine Dünya Sualtı Sporları Federasyonu gözlemcileri nezaretinde saat 10.30'da başlayan ve "paletsiz ip destekli serbest dalış" yapan Ulusoy, 81 metreye 84 saniyede ulaştı. Su altında 2 dakika 46 saniye kalan Ulusoy, böylece kendisine ait olan dünya rekorunu geliştirmiş oldu.
Dalış denemesini sonlandırdıktan sonra antrenörü ve rekor denemesini izleyenlerle büyük sevinç yaşayan Ulusoy, kendisine ait rekoru kırdığı için çok mutlu olduğunu söyledi.
Daha önceki dünya rekorunun da kendisine ait olduğunu hatırlatan Ulusoy, "Zaten antrenmanlarda yaptığım metreydi, zorlanacağımı düşünmüyordum. Ancak insan biraz heyecanlanıyor. Teşekkür edeceğim çok insanlar var. Dünya ve Türkiye rekorunu kırdığımı için çok mutluyum. Federasyon çok büyük emek harcadı. Kulübüm ve sponsorlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra tebrikleri kabul eden dünya rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy'un boynuna Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin çelenk taktı. Ulusoy, gözlemciler ve izleyenlerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Dünya rekoru dalışını Kaş Belediye Abdullah Gültekin ve eski Devlet Bakanlarından Kürşat Tüzmen ile Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve Dünya Sualtı Sporları Federasyonu üyeleri de izledi.
Serbest dalışta dünyanın en yaygın branşlarından biri olan "paletsiz ip destekli dalış" branşı, sporcunun sadece maske kullanarak, kılavuz bir ip boyunca denizde derinliğe indiği ve ip boyunca kas gücüyle yukarı çıkış yaptığı bir spor dalıdır.
Devrim Cenk Ulusoy'un serbest dalışta 20'nin üzerinde Türkiye rekoru, 6 dünya rekoru, 2 Avrupa rekoru, 2 dünya şampiyonluğu, bir Avrupa şampiyonluğu, bir de dünya ikinciliği bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir