Umut Oran, Egemen Bağış'a dava açtı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, internette yayımlanan, eski AB Bakanı Egemen Bağış'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında, kendisine "hakaret" edildiği gerekçesiyle, tazminat davası açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın avukatı Haluk Pekşen aracılığıyla yaptığı suç duyurusunun dilekçesinde, Egemen Bağış ve Mehmet Fatih Saraç arasında geçen telefon konuşmasının, bir paylaşım sitesinde yayımlandığı kaydedildi.  

Söz konusu konuşmada, Bağış'ın, Umut Oran hakkında ağır hakaret içeren sözler kullandığı ileri sürülen dilekçede, şunlar kaydedildi: 

"Konuşmanın içeriğinden daha önemli olan bakan koltuğunda oturan bir şahısla, ülkenin önemli bir yayın kuruluşunun başında bulunan şahsın, amaca uygun planlamalarıdır. Müvekkile karşı kurgulanmaya çalışılan planın ne hukuk devleti ve devlet adamlığı etiği, ne de standart bir seviyedeki gazetecilik etiği ilkeleriyle bağdaşır yanı yoktur. 

Üstelik, bu bakan koltuğunda oturan zat, Türkiye'nin en önemli çağdaşlaşma projesi olan Avrupa Birliği üyeliği sürecinin üstlenmiş kişidir. Böylesi bir kişilikten, uygar bir projenin akıbetini öngörmek hiç de zor olmamıştır. Nitekim siyasal rakiplerine türlü çirkinlikler sergilemekten, devlet işleriyle de ne derece haşır neşir olduğu, TBMM gündemine sunulan fezlekelerden anlaşılmaktadır." 

Bağış ile Saraç arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesine yer verilen dilekçede, sessizliğini bozmayan Bağış'ın, bu konuşmayı inkar etmediği savunuldu. 

Umut Oran'ın, onur, şeref ve saygınlığının rencide edildiği, kişilik haklarına yapılan saldırı ile zarara uğratıldığı iddia edilen dilekçede, Bağış hakkında kamu davası açılması için fezleke düzenlenerek, TBMM Başkanlığı'na gönderilmesi talep edildi. 

Öte yandan Oran, ayrıca, söz konusu ifadeleri nedeniyle, Bağış'a 15 bin liralık manevi tazminat davası açtı.