Umutlar 2'nci maçlara kaldı

Fenerbahçe ve Galatasaray 3. ön eleme turunun ilk maçlarından beraberlikle ayrıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Sırbistan'ın FK Partizan takımıyla 2-2 berabere kalarak ikinci maç için avantaj elde etti. Galatasaray ise kendi sahasında Steaua Bükreş'le 2-2 berabere kaldı.

FB daha avantajlı

Rakibi karşısında 2-0 yenik duruma düştüğü mücadelede Alex ile penaltıdan ve Guiza ile bulduğu gollerle 2-2 eşitliği sağlayan Fenerbahçe, karşılaşmadan bu skorla tamamlayarak 2 gol attığı deplasmanda önemli bir avantaj sağladı.Bugüne kadar 5. kez mücadele ettiği Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 6. kez yer almayı hedefleyen sarı-lacivertliler, elde ettiği beraberlikle 27 Ağustos Çarşamba günü İstanbul'daki rövanşa avantajlı başlayacak.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Güiza, sarı-lacivertli formayla resmi maçta ilk golünü attı.

GS, işi biraz zora soktu

Maçta oldukça etkili gözüken ve mücadele gücü daha yüksek ekip olarak dikkat çeken Steaua Bükreş, maçın 5. dakikasında Moreno'nun attığı golle 1-0 öne geçti. Golün ardından sarı-kırmızılı ekibin yaşadığı şokun da etkisiyle konuk ekip, 13. dakikada Nicolita'nın attığı golle skoru 2-0 yaptı. Bu dakikadan sonra toparlanan Galatasaray, 19. dakikada Nonda'nın attığı golle durumu 2-1 yaptı. Maçın ilk yarısı da Steaua Bükreş'in 2-1'lik galibiyetiyle sona erdi.

Mücadelenin ikinci bölümüne hızlı başlayan Gatasaray, 47. dakikada Nonda'nın attığı golle durumu 2-2 yaptı.

Bu dakikadan sonra her iki takının çabası gol getirmeye yetmedi ve maç 2-2'lik beraberlikle sona erdi.