UND, Türkiye'yi uluslararası zirvede temsil edecek

UND, Almanya'da Uluslararası Ulaştırma Forumu'na katılarak sektör temsilcileriyle bir araya gelecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Almanya'nın Leipzig şehrinde gerçekleştirilecek Uluslararası Ulaştırma Forumu (ITF) Yıllık Zirvesi'ne katılarak küresel ulaştırma sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek. 

UND'den yapılan açıklamaya göre, 21-23 Mayıs tarihlerinde Alman Ulaştırma Bakanlığı organizasyonu ve Fransız Ulaştırma Bakanlığı ev sahipliğinde Leipzig'de düzenlenecek ITF 2014 Yıllık Zirvesi'nde UND, Türk uluslararası karayolu eşya taşımacılığı sektörü adına kapsamlı bir lobi çalışması gerçekleştirecek. 

Zirve kapsamında, transit taşımalarda karşılaşılan ayrımcı kısıtlamaların Avrupa ekonomisi için yarattığı sorunları ve maliyetleri dünya kamuoyuna aktaracak olan UND, zirve için özel olarak kurguladığı "Transit Oyunu"nu ile küresel ulaştırma sektörü temsilcilerine bir Türk nakliyecisinin Avrupa Birliği (AB) sınırları arasındaki transit taşımalarında yaşadıkları sorunlarını sergileyecek. 

UND aynı zamanda "Değişen Dünyada Ulaştırma" temalı zirve süresince ITF üyesi 54 ülkenin ulaştırma bakanlarına Türkiye'nin transit serbestisi argümanlarını aktaracak. 

Bu yılki zirveye "altın sponsor" olarak katılan UND, özel olarak tasarladığı stantta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan başkanlığındaki bakanlık heyetinin yanı sıra Dünya Bankası, OECD, Avrupa Yatırım Bankası gibi uluslararası kuruluşların temsilcileri ile Volvo, Michelin gibi global firmaların üst düzey temsilcilerinin de aralarında yer aldığı küresel ulaştırma sektörü temsilcilerini ağırlayacak. 

Zirvenin son gününde Leipzig Messe Media Centre'da, Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) Genel Sekreteri Umberto de Pretto, Avrupa Yükleyiciler Konseyi (ESC) Genel Sekreteri Denis Choumert  ve ITF Genel Sekreteri Jose Viegas'in katılımıyla UND organizasyonunda "Dünya Ticaret Örgütü'nün (DTÖ) Bali Kararları Işığında Transit Serbestisi" ana temalı uluslararası bir basın toplantısı gerçekleştirilecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir