Unilever Türkiye, 36 ülkeyi yönetecek

OMO, Lipton, Sana, Dove, Knorr, Magnum, Algida gibi markaların üreticisi Unilever'in Dünya Başkanı Paul Polman, Türkiye'yi ziyaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Unilever Dünya Başkanı Paul Polman, Unilever'in küresel organizasyon yapısını yenilediğini açıklayarak, daha önce 12 ülkenin bağlı olduğu Unilever Türkiye'nin, bugün itibariyle Rusya da dâhil toplam 750 milyonluk nüfusa sahip 36 ülkenin yönetim merkezi olacağını söyledi.

Unilever Dünya Başkanı Paul Polman, iki yıl aradan sonra Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında ANKA ve Reuters haber ajanslarına Türkiye'nin Unilever içindeki yeni konumunu ve gelecek hedeflerini değerlendirdi.

Polman, "Türkiye'den 10 Türkiye nüfusu büyüklüğünde 36 ülke yöneteceğiz, başardıklarınızla gurur duymalısınız" dedi. Polman'ın verdiği bilgiye göre yeniden yapılanma doğrultusunda, 2009 yılından bu yana Unilever Asya, Afrika, Orta ve Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı ve Unilever Türkiye CEO'su olarak görev yapan İzzet Karaca'nın da görev ve sorumluluk alanı genişledi. İzzet Karaca, yeni dönemde mevcut sorumluluklarına ek olarak, NAME (Kuzey Afrika, Ortadoğu ve RUB (Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya) Başkan Yardımcılığı görevini de İstanbul'daki Merkez Ofis'ten yürütecek.

"Türkiye 8 yönetim merkezinden biri olacak"

OMO, Lipton, Sana, Dove, Knorr, Magnum, Algida gibi markaların üreticisi olan, dünyada 180'den fazla ülkede faaliyet gösteren ve ürünleri her gün 2 milyar insanla buluşan ve geçen yıl 44.3 milyar Euro ciro gerçekleştiren Unilever'in Dünya Başkanı Paul Polman, Unilever'in sürdürülebilir büyümesini garanti altına alabilmek için 23 olan yönetim bölgesi sayısını 8'e indirdiklerini, bu 8 bölgeden birinin merkezinin de Türkiye olarak belirlendiğini açıkladı.

Buna göre Türkiye'den yönetilen ülke sayısının Rusya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bölgesi'nin de eklenmesiyle 12'den 36'ya çıktığını ve bunun da 750 milyonluk bir nüfusa karşılık geldiğini belirten Polman, "Unilever olarak Türkiye'den 10 Türkiye daha anlamına gelen bir nüfus büyüklüğünü yöneteceksiniz. Türkiye olarak bu büyüklükle ve yakın geçmişte ekonomik ve toplumsal alanda başardıklarınızla gurur duymalısınız. Türkiye büyük bir potansiyel içeriyor. Türkiye'nin liderliğini yaptığı bölge yakın gelecekte Unilever'in global büyümesinden daha hızlı bir büyüme gösterecek" diye konuştu.

"Ciromuzun yüzde 75'i Türkiye dahil gelişmekte olan ülkelerden gelecek"

Unilever'in cirosunun bugün itibarıyla yüzde 55'inin Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerden geldiğini, bu oranın 2020 itibarıyla yüzde 75'e çıkacağını öngördüklerini ifade eden Unilever Dünya Başkanı Paul Polman, mevcut küresel konjonktürde, istikrarlı büyüyen ekonomisiyle Türkiye'nin doğu ile batı arasında köprü rolü üstlenecek şekilde kilit bir rol oynayacağını, Türkiye'nin yükselen pazarlar içinde en önemli beş ülkeden biri olacağını vurguladı.

"Konya'da 100 milyon dolarlık dondurma fabrikası yapıyoruz"

Unilever'in 60 yıla yakın bir süreden bu yana faaliyet gösterdiği Türkiye'de her yıl 100 milyon TL dolayında yatırım yaptığını hatırlatan Polman, Konya'da farklı kategorilerde ürünlerin üretileceği büyük çaplı bir yatırım planladıklarını, Unilever Türkiye'nin bu yatırımın ilk bölümüne dondurma fabrikası ile başladığını bu yıl tamamlanması planlanan yatırımının da yaklaşık 100 milyon doları bulacağını söyledi.

Polman, bu yatırımların Türkiye ekonomisine olan güvenlerinin bir göstergesi olduğunu bildirdi. Türkiye'den şu an için 35 ülkeye ihracat yaptıklarını, bu sayının yakın gelecekte Türkiye'nin artan bölgesel rolü nedeniyle kesinlikle artacağını belirten Polman, "Türkiye'ye daha fazla yatırım yaparak ve bu yatırımlardan doğan üretimi daha fazla ihracata yönlendirerek, ekonominizin cari açığının kapanmasına yardımcı olmak istiyoruz" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir