”Üniter yapı ciddi bir çözülme tehdidiyle karşı karşıya”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Mahalli idareler genel seçim süreci' konusunda il ve ilçe yöneticiliklerine genelge gönderdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "bugün, 85. kuruluş yılı kutlanan Türkiye Cumhuriyeti'nin tanımında da anlamını bulan kucaklayıcı ve kapsayıcı millet varlığı ve bunun siyasi yansıması olan üniter yapının ciddi bir çözülme tehdidiyle karşı karşıya bulunduğunu" öne sürdü.

Bahçeli, 29 Mart 2009'da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde MHP'den aday adayı olmak isteyenlerin 14 Kasıma kadar başvurabileceklerini bildirdi. MHP'den yapılan açıklamaya göre, Bahçeli, "Mahalli idareler genel seçim süreci" konusunda il ve ilçe yöneticiliklerine genelge gönderdi.

Genelgede, Mart 2009'da yerel seçimin yapılacağını anımsatan Bahçeli, hükümeti eleştirdi. Bahçeli, şunları kaydetti:

"Yaşanan gelişmeler, bu tarihi gün yaklaştıkça ülkemizin yıllardır biriken sorunlarının daha da ağırlaşacağını, Türkiye'nin geleceğini hayati seviyede ilgilendiren çok önemli gelişmelerin olacağını, Türk milletinin kardeşliğinin yara alacağı kritik bir sürecin başlayacağını göstermektedir. Giderek artan yoksullaşmanın, yaygınlaşan yolsuzlukların, durma noktasına gelen üretimin, tavizle sürdürülen dış ilişkilerin ve daha da önemlisi artık alenen gerçekleşen isyan gösterilerinin yaşandığı ülkemiz maalesef Cumhuriyet tarihinin en büyük sorunları ile karşı karşıyadır. Altı yıl boyunca Türkiye'yi tek başına idare eden siyasi iktidarın hayatımızın her alanındaki yanlış teşhisleri ve ürkek ve kısır dünya görüşü ülkemizi tam bir darboğazın eşiğine kadar getirmiştir.

Hükümet, baştan yanlış girdiği yolda yönünü ve pusulasını tamamen kaybederek milletimizi küresel ve milli tehditler karşısında çaresiz ve etkisiz bırakmıştır. Bugün, 85. kuruluş yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti'nin tanımında da anlamını bulan kucaklayıcı ve kapsayıcı millet varlığımız ve bunun siyasi yansıması olan üniter yapımız ciddi bir çözülme tehdidiyle karşı karşıyadır. Türk milletinin yapı taşı olan milli kimliğimizin ve toplumsal birliğimizin tahrip edildiği, kardeşlik duygularımızın zedelendiği bu süreçte ağır yoksulluğun neden olduğu yıkım, bin yıllık geleneksel toplumsal yapıları, inanç sistemimizi, aile ve ahlak gibi kutlu değerlerimizi etkisi altına almış ve ne üzücüdür ki yozlaşma ve çözülme belirtileri her alanda görülmeye başlanmıştır."

"Yıllardır iddia edilen sanal gelişmenin ve yapay başarıların artık sonuna gelindiğini" savunan Bahçeli, milletin bu sürecin bütün sıkıntılarını yakından yaşamaya başladığını ifade etti.