Urfa'da 1.100 kadın mikro kredi kullandı

Kadınların kendi işlerini kurup, üretime katılmalarına olanak sağlamak amacıyla 7 yıl önce başlatılan mikrokredi uygulamasından yararlananların sayısı bin 100'e ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




ŞANLIURFA - Şanlıurfa Belediyesi'nce, kadınların kendi işlerini kurup, üretime katılmalarına olanak sağlamak amacıyla 7 yıl önce başlatılan mikrokredi uygulamasından yararlananların sayısı bin 100'e ulaştı. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kadınların her alanda çok başarılı olduğuna inandığını belirterek, "Onların iş dünyasında söz sahibi olmaları için mikrokredi uygulamasına başladık" dedi.

Şanlıurfa'da 7 yıl önce 10 kadınla başlattıkları uygulamayı kısa sürede geniş kitlelere yaydıklarını ve hayırseverler iş adamlarının desteğiyle kredi verdikleri kadınların sayısının arttığını anlatan Fakıbaba, uygulamadan faydalanan kadınların büyük bir bölümünün kısa sürede kendi işini kurup, başka kişilere de istihdam sağladığını söyledi. Fakıbaba, şunları kaydetti: "Bugün sayımız bin 100'e ulaştı, hedefimiz bin 500 kadına ulaşmak. Daha önümüzde yıllar var, bunları da değerlendireceğiz. Sizin çok başarılı, çok değerli olduğunuza ben yürekten inanıyor ve şahit oluyorum. Sizleri yürekten kutluyorum. Kadınlar, bizim için çok önemli."

Belediye Başkanı Fakıbaba ve bazı davetliler, konuşmanın ardından 100 kadına daha 1000'er TL'lik kredi çeklerini verdi. Şanlıurfa Belediyesi İşsizlik ve Yoksullukla Mücadele Derneği'nce 2005 yılında hayata geçirilen uygulama kapsamında hayırsever iş adamlarından toplanan yardımlarla, işini kurmak isteyen kadınlara 1000 TL kredi veriliyor. Projeden yararlanan kadınlar kredilerini faizsiz olarak haftalık 25 TL taksitle geri ödemeye başlıyor. Aradan geçen sürede yardımların yanı sıra kredilerin geri dönüşümüyle toplanan paraların yeniden aynı fona aktarılmasıyla Şanlıurfa'da 7 yılda bin 100 kadına ulaşıldı. Uygulamadan yararlanan kadınlar, borçlarını 40 haftada ödüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir