Urla'da 'RES' nöbeti sürüyor

Urla'da kurulması planlanan RES için ağaç kesilmesine tepki gösteren köylüler, dün başlattıkları nöbeti bugün de sürdürüyor. Ovacık Muhtarı Erköse'nin iddiasına göre RES için alanda bin-bin 500 civarında ağaç kesilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR  - İzmir'in Urla ilçesinde ormanlık alanda kurulması planlanan rüzgar enerji santrali (RES) için ağaç kesilmesine tepki gösteren köylüler, bugün de arazide toplandı. 

 Ovacık Mahallesi'ndeki şantiye çevresinde dün başlattıkları nöbeti bugün de sürdüren köylüler, kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.  

Jandarma ekipleri de RES'in yapılacağı alanda oluşturulan şantiyenin çevresinde önlem aldı. 

Ovacık Mahallesi Muhtarı Veysel Erköse, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağaçların bir kısmının bölgede kurulması planlanan RES'e gidecek yolun yapımı için kesildiğini ileri sürdü. 

"Bin - bin 500 civarında ağacın kesileceğini tahmin ediyoruz" 

Söz konusu yolun 600 metre uzunluğa sahip olduğunu ifade eden Erköse, "Burada, bin-bin 500 civarında ağacın kesileceğini tahmin ediyoruz. Ağaçlarda işaretlemeler yapılmış. Biz burada bunun yapılacağını biliyorduk. Ağaç kesimi şu anda duruldu, ancak yeniden başlamalarını istemiyoruz. Yöre halkı olarak rüzgar enerji santralini de istemiyoruz" diye konuştu. 

Ormanlık alanın köylüler için ayrı bir önemi olduğunu belirten Erköse, dün başlattıkları ve dönüşümlü sürdürdükleri nöbete, sonuç alana kadar devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

Köylüler ise ağaç kesimine müsaade etmeyeceklerini bildirdi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir