Üsküdar Üniversitesi "tıbbi hipnoz" kursu verecek

Doktorlar, diş hekimleri ve psikologların katılabileceği kurs, 5 Ocak'ta başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - Üsküdar Üniversitesi'nde, "tıbbi hipnoz" kursu açılacak. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Tıbbi Hipnoz Derneği ile birlikte düzenlenecek kurs, 5 Ocak 2013'te üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi'nde başlayacak.
Yıl boyunca devam edecek kurs, "Dünya Hipnoz Ödülü" sahibi Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Eşref Müezzinoğlu'nun öncülüğünde gerçekleştirilecek.
ESH (Europien Sociaty Hipnose) programı ve AB eğitim kurallarına uygun hazırlanan kurstan, doktorlar, diş hekimleri ve psikologlar faydalanabilecek.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Müezzinoğlu, kursun periyodik olarak 3 basamak halinde yapılacağını belirtti.
Çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan hipnozu, Sağlık Bakanlığı'nın aldığı kararla yalnızca tıbbi tedavilerde muayene yetkisi olan kişilerin uygulayabildiğini aktaran Müezzinoğlu, "Bu yüzden açılacak kurslara yalnızca doktor, diş hekimi ve psikologların katılabilecek. Kurslara katılarak eğitimi tamamlayan herkese ESH tarafından 3 yılda bir yenilenen, AB'de geçerli akreditasyon sertifikası verilecek. Bu, hekimlerimiz için önemli bir ayrıcalık. Katılımcıların uzmanlık dallarına göre, hipnoz teknikleri, hasta ilişkileri ve telkin kalıplarının uygulamalı eğitimi verilecek" ifadelerini kullandı.
Kursa katılmak isteyenler, "www.uskudar.edu.tr" adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilir.