Üsküdar'da istinat duvarı çöktü

Çavuşdere Caddesi'nde inşaat halindeki belediye ait sosyal tesislerin istinat duvarı çöktü. Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen yaşanan olay için, "Hazırlıklıydık ve gerekli önlemleri almıştık. Ancak patlayacağını doğrusu beklemiyorduk" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Üsküdar Çavuşdere Caddesi'nde inşaat halindeki belediye ait sosyal tesislerdeki göçük nedeniyle toprak kayması oluştu. Toprak üstünde bulunan ve içinde hiçkimsenin yaşamadığı 2 gecekondu da toprakla birlikte kayarak çöktü. Olay yerine AKUT, itfaiye, doğalgaz, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Göçük altında kimsenin olmadığı öğrenildi.

Polis, vatandaşları çökme meydana gelen yerden uzaklaştırıp çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Çöken gecekondulardan birinin 1 hafta önce, diğerinin ise önceki gün boşaltıldığı belirlendi. Gecekondu sahiplerinin iki gün önce toprak kayması olduğunu ve önlem alınması için Üsküdar Belediyesine dilekçe verdiği öğrenildi. 

Üsküdar Belediyesi başkan yardımcılarından Abdullah Ayaz, çökme meydana gelen sahada incelemelerde bulundu.

İtfaiye ile arama ve kurtarma ekipleri göçükte çalışma yapıyor.

Kompleks içinde belediye binası, kongre merkezi, şehir otoparkı, spor ve nikah salonu inşaatları bulunuyor.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen
"İnşaatın projesinden kaynaklanan bir problem değil"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çavuşdere'de belediyenin hizmet binası inşaatının istinat duvarının çökmesinin yağmur sularının oluşturduğu toprak altındaki boşalmadan kaynaklandığını düşündüğünü belirterek, teknik anlamda inşaatın projesinden kaynaklanan bir problem bulunmadığını bildirdi.  

Türkmen yaptığı yazılı açıklamada, Çavuşdere'de yeni hizmet binası inşaatının devam ettiğini hatırlattı.  

Son günlerde istinat duvarında bir hareketlenme tespit ettiklerini belirten Türkmen, şunları kaydetti:  

"Biz bununla ilgili önlemlerimizi acilen almıştık. İstinat duvarında saat 04.30 sırasında patlama oldu. Kısmi bir çökme ve ardından toprak kayması meydana geldi. Hamdolsun ki herhangi bir can ve mal kaybı yok. İnşaatın arka tarafındaki gecekondular zarar gördü. Onları da zaten tahliye etmiştik. Hemen gerekli önlemleri aldık. İnşaatımızın ana binasında herhangi bir sıkıntı yok. İnşaat devam edecek. Gerekli tedbirleri aldık. Yanı başındaki birkaç binayı da boşalttık. Kimseyi de mağdur etmeyeceğiz. Gerek kısa gerek uzun vadede komşularımızın zararı varsa telafi edeceğiz. Zaten olay başlamadan önce alandaydık. Bu gece de buradaydık. Arkadaşlarımız, tüm ekibimiz, emniyet mensuplarımız ve itfaiyeden de arkadaşlar geldi. Ufak tefek bir sıkıntı olsa da şükürler olsun ki hiçbir can kaybı olmadı. Yaralı hiçbir vatandaşımız yoktur. Bu güzel dönüşüm projemiz, Çavuşdere hizmet binamızı inşallah hızlı bir şekilde tamamlayıp hizmete sokacağız." 

 "Hazırlıklıydık ancak patlayacağını doğrusu beklemiyorduk" 

Burada birkaç gündür ufak tefek hareketlenmeler olduğu için arkadaki gecekonduda oturan vatandaşları tahliye ettiklerini belirten Türkmen, "Hazırlıklıydık ve gerekli önlemleri almıştık. Ancak patlayacağını doğrusu beklemiyorduk" ifadelerini kullandı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir