UyumSoft, Kıbrıs'a da yelken açtı

Şahin, KKTC'deki e-devlet projeleri ile yakından ilgilendiklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - UyumSoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ, Türkiye ve Türk cumhuriyetlerinde başarıyla hayata geçirdiği kamu projelerinin ardından Kıbrıs'a da yelken açtı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), T.C. Sanayi Bakanlığı, T.C. Devlet Demiryolları (TCDD), Türkiye Kızılay Derneği gibi kamuda başarılı projelere imza atmakta olan UyumSoft, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'a yaptığı bir ziyaret sırasında, Kıbrıs'ın KamuNet yetkilileri ile e-devlet projeleri hakkında görüştü.

KKTC'deki e-devlet projeleri ile yakından ilgilendiklerini kaydeden UyumSoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Şahin, “Kıbrıs'a yaptığımız ziyaret sırasında, Başbakanlık KamuNet yetkilileri ile e-devlet projelerini değerlendirdik. Türk kamusunda elde ettiğimiz bilgi birikimi ve tecrübeyi, Kıbrıs'a taşımak için çalışmalara başladık” dedi.

Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olacağız 

Türkiye Bilişim Derneği tarafından, 7 ile 10 Nisan tarihleri arasında, Kıbrıs'taki Acapulco Resort&Convention&SPA Hotel'de, Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri Semineri'nin  (BİMY'18) düzenlendiğini hatırlatan Hüseyin Şahin, toplantı sırasında UyumSoft olarak, Türkiye ve Türk Cumhuriyetlerde başarıyla hayata geçirdikleri kamu projelerini anlattıklarını belirtti.

Yazılım ve danışmanlıkta Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olmayı hedeflediklerini kaydeden Hüseyin Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kurulduğumuz 1996 yılından itibaren, 500'e yakın özel sektör firmasının yanı sıra, kamuda başarılı çalışmalara imza atıyoruz. Ülkemizin yanı sıra, Azerbaycan'daki ofisimiz ile de hem Azerbaycan'a, hem Türki Cumhuriyetlere hizmet götürüyoruz. Son birkaç yıldır, Suriye ve İran'ın aralarında bulunduğu komşumuz olan ülkeler; sahip olduğumuz bilgi birikimi ve tecrübemizi paylaşmamız için, bizleri ülkelerine davet ediyorlar.

Zira, her lisana uyarlanabilen ‘UyumSoft web tabanlı ERP çözümümüz' ile; ilk etapta Türki Cumhuriyetlerin ardından Ortadoğu'ya yazılım ve danışmanlık ihraç edeceğiz. Ardından, Avrupa ve Afrika ülkelerine yönelerek, global pazarlarda Türk yazılım sektörünün dünyaya açılan penceresi olacağız” şeklinde konuştu.

Kuruluştan itibaren, üniversite-sanayi işbirliği içerisinde olduklarını ifade eden Hüseyin Şahin, ‘UyumSoft web tabanlı ERP Programı'nın üniversitelerde ders aracı olarak kullanıldığını belirtti. Aynı zamanda, son 5 yılda, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 20'nin üzerinde eğitim semineri düzenlediklerini anlatan Hüseyin Şahin, eğitim alan 600'e yakın gencin UyumSoft müşterilerinde istihdam edildiğini de sözlerine ekledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir