Uyuşturucuya karşı 'sessiz çığlık'

Sultanbeyli'de bir araya gelen grup, semtlerinde arttığını söyledikleri uyuşturucu kullanımına karşı yürüdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Sultanbeyli Ahmet Yesevi Mahallesi'nde bir grup, semtlerinde arttığını söyledikleri uyuşturucu kullanımına karşı yürüyüş düzenledi. 

"Sessiz çığlık" adını verdikleri eylem kapsamında Çamlık Caddesi'nden yürümeye başlayan gençler "Uyuşturucuya hayır", "Biz gençlerimiz için buradayız, sizleri de bekliyoruz", "Uyuşturucu içme, içirme", "Uyuşturucu bir nesli bitirmekte" yazılı pankartlar taşıdı. 

Eylemle ilgili açıklama yapan mahalle sakinlerinden Hidayet Aras, uyuşturucu nedeniyle bir arkadaşlarının hayatını kaybettiğini belirterek,"Biz, semtimize sahip çıkmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. İstiyoruz ki analar babalar ağlamasın. Devlet büyüklerine buradan sesleniyoruz. Sesimizi duysunlar. Bize yardımcı olsunlar" dedi. 

Sultanbeyli'de aralarında "bonzai"nin de olduğu uyuşturucu maddelerin yaygınlaştığını anlatan Sabahattin Sağbal da "Biz mahallemizde uyuşturucu istemiyoruz. Bizim de çoluğumuz çocuğumuz var.  Yarın benim çocuğum da bu maddeye alışmasın diye bu mücadeleye destek veriyorum, vereceğim" diye konuştu. 

Sadece gençliği kurtarmanın derdinde olduklarına işaret eden Sağbal, "Herkes kendi semtine sahip çıkarsa, bu hiçbir tarafa giremez" dedi. 

Grup, Çamlık Caddesi'nden sessizce Sultanbeyli Meydanı'na yürüdükten sonra eylemlerini sonlandırdı.

Bu konularda ilginizi çekebilir