Vakıfbank'tan ATO üyelerine kredi

İmzalanan kredi anlaşması ile oda üyelerine finansal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla cazip kredi seçenekleri sunulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Vakıfbank ile Adana Ticaret Odası (ATO) arasında, oda üyelerinin finansal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla cazip kredi seçeneklerinin sağlandığı protokol imzalandı.

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, imza töreninde yaptığı konuşmada, Adana'nın kendileri için bankacılık açısından son derece önemli bir piyasa olduğunu belirterek, "Adana'da büyük bir birikim olduğunu, Türkiye'nin sanayileşme tarihinde çok önemli bir yerinin bulunduğunu düşünüyorum. Adana, Türkiye'nin modernleşmesinin, sanayileşmesinin yapı taşlarından birisidir. Kredi kullandırarak Adana'daki istihdama da katkıda bulunmuş oluruz" diye konuştu.

Kalkan, Vakıfbank olarak sanayiyi, ticareti, küçük ve orta boy işletmeleri desteklediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede, ticari atılım merkezi adıyla yeni bir proje başlattık. Burada uygun koşullarda küçük ve orta boy işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bütün şubelerimizi birer ticari atılım merkezi haline getirdik. Buralara 350 tane KOBİ portföy yöneticisi atadık ve çalışmalara başladılar. Büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bunu Adana'da başlatmış olmaktan da mutluluk duyuyorum. Buraya kısmet oldu.

Vakıfbank Türkiye'nin güvenilir ve köklü kuruluşlarından bir tanesi. Biz 50 yıldır bu piyasada varız. Türkiye'ye her alanda katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Adana'nın sanayileşme tecrübesiyle paralel olarak biz burada yer aldık. Destek verdik. Bundan sonra da bu desteğimiz devam edecek."

ATO Başkanı Şaban Baş

ATO Başkanı Şaban Baş da kapanan her iş yerinin, kayıp katma değer, artan işsizlik ve hepsinden önemlisi de toplumda umutsuzluk oluşturacağı bilinciyle hareket ettiklerini belirterek, "Bu bilinçle üyelerimize yeni kaynaklar yaratabilme, yeni açılımlar sağlayabilme amacındayız" dedi.

Baş, Vakıfbank ile protokol ile nakit sıkıntısı yaşayan üyelerine önemli bir fırsat sunabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Protokol kapsamında ATO üyelerine, 7 yıla kadar vadeli iş yeri edindirme kredisi ve 5 yıla kadar vadeli işletme ihtiyaç kredisi de sunuluyor. ATO üyeleri, imzalanan protokolle Vakıfbank'tan işletme ihtiyaç kredilerini yüzde 0,90'dan başlayan faiz oranıyla kullanabilecekler.

Eximbank veya banka kaynağından oluşan döviz ve TL ihracat kredileriyle orta ve uzun vadeli yatırım kredisi kullanma imkanı da sağlanan pakette, ayrıca, oda üyelerinin nakdi, gayri nakdi kredilerden ve dış ticaret işlemleri için uygun faiz, komisyon ve ödeneme seçeneklerinden faydalanma fırsatları da yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir