Vakıfbank'tan Mardinliler'e özel kredi

Vakıfbank, Oda üyelerinin finansal ihtiyaçlarının karşılanmasında kolaylık sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MARDİN- Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, yaşanan ticari gelişmeler nedeniyle 2010 yılı içerisinde 6 yeni şubenin açılışını yapacaklarını söyledi.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi binasında düzenlenen törende, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin finansal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, içinde cazip kredi seçeneklerinin de yer aldığı protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşan Kalkan, sağladığı kaynakları, her türlü ihtiyaca göre geliştirdiği kredi çeşitleri ve bankacılık ürünlerini düşük faiz, uygun vade, kolay ödeme koşulları ve kullanım kolaylığıyla reel sektörün hizmetine sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Mardin'in sosyo kültürel yapısı itibariyle son derece özel bir şehir olduğunu ifade eden Kalkan, şöyle dedi:

"Mardin Türkiye'de pek bakımdan model olarak gösterilen şehirlerden bir tanesidir. Biz burada 41 senedir faaliyet gösteriyoruz. Mardin özellikle Türkiye'nin son yıllarda yakın komşuları ile geliştirmiş olduğu ilişkiler sayesinde hem ticaret hem sanayi bakımından önemli bir ivme yakalamış şehirlerimizden bir tanesidir. Mardin'de giderek ticari hayatın gelişeceğini düşünüyorum. Bugün imzalanan protokol ile iş yeri kredilere 84 aya kadar, diğer işletme kredilerine 60 aya kadar yani 5 yıl ve 7 yıllık sürelere kadar Mardinli Ticaret ve Sanayi erbabına kredi imkanı getirmiş durumdayız. Yaşanan ticari ve gelişmeler nedeniyle 2010 yılı içinde 6 yeni şubenin açılışını yapacağız."

Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Nasır Duyan ise Mardin'de ve bölgede yaşanan gelişmelerin son derece memnuniyet verici gelişmeler olduğunu kaydetti.

Mardin'de son dönemlerde turizm ve istihdama yönelik yatırmaların devam ettiğini anlatan Duyan, şunları söyledi:

"Mardin özel sektörde, yatırım ve istihdam alanında yaşanan gelişmeler özel bankalarında buraya gelmesini sağlamıştır. Mardin Serbest Organize Bölgesi Türkiye'nin 8. organize bölgesi olduğu gibi, Ortadoğu'ya da açılan bir kapıdır. Mardin Ortadoğu'yu, Türkiye'ye bağlayan köprü görevini yerine getirmektedir. Mardin'e yoğun bir yatırımcı ilgisi mevcuttur. Mardin'de tarih cenneti, topraklarda bereket, sanayide de ağır hamleler yapan bir ilimizdir. Mardin 2008 yılında bu yana her yıl düzenli olarak ihracatta bir artış sağlamıştır. Türkiye'deki yatırımcıların bir çoğu şuan Mardin'e kilitlenmiş bir durumdadır. Buna Vakıfbank da dahil oldu. Bu da bizleri sevindirmiştir."

Protokol daha sonra Kalkan ve Mardin TSO Yönetim Kurulu Sayman üyesi Lokman Karaman tarafından imzalandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir