Vakıflar beyannamelerini elektronik ortamdan verebilecek

Yeni vakıflar ile mülhak vakıflar ve cemaat vakıflarına, beyannamelerini internet üzerinden gönderme olanağı sağlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yeni vakıflar, mülhak vakıflar ve cemaat vakıfları, zorunlu yıllık beyannamelerini artık elektronik ortam üzerinden verebilecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'nun 32. maddesi uyarınca, Vakıflar Genel Müdürlüğüne beyanda bulunmaları gereken Medeni Kanun hükümlerine göre kurulan yeni vakıflar ile mülhak vakıflar (Osmanlı döneminde kurulmuş aile vakıfları) ve cemaat vakıflarına, beyannamelerini internet üzerinden gönderme olanağı sağlandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, zaman ve iş kaybının önüne geçilmesi amacıyla toplam 5 bin vakfın internet üzerinden beyanname verebilmesi için "Vakıf Bilgi Yönetim Sistemi"ni hayata geçirdi.

Genel Müdürlük, vakıflara ait detaylı bilgilerin elektronik ortamda analiz edilmesine imkan tanıyan Vakıf Bilgi Yönetim Sistemi'nin güvenli şekilde kullanılabilmesi amacıyla da tüm vakıflara şifre bilgileri gönderdi.

Vakıfların uluslar arası ilişkileri de beyannamede

Vakıf yöneticileri yeni sistem sayesinde zaman kaybetmeden başında oldukları vakfa ait kimlik ve adres bilgileri, vakfın amacı, organı, üye sayısı ve çalışan bilgileri, vakfa bağlı müesseseler, tesisler ve sahip olunan gayrimenkuller, kar amaçlı kuruluşları ve mali bilgileri hakkında Vakıflar Genel Müdürlüğünü internet aracılığıyla bilgilendirebilecek.

Vakıflar, elektronik sistemle ayrıca sivil toplum kuruluşları ile yardımlaşma, yurt dışı iş birlikleri, ulusal ve uluslararası faaliyetleriyle ilgili resmi makamları haberdar edecek. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü, sistemin kullanılması sırasında yaşanabilecek sorunların kolayca aşılabilmesi için ise "Yardım Masası" oluşturdu.

Bu konularda ilginizi çekebilir