Vali Mutlu'dan 'operasyon' açıklaması

İstanbul Valisi Avni Mutlu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu hakkında, "Adliyemiz operasyonu sürdürüyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul merkezli operasyonla ilgili, "Adli soruşturmanın devam ettiği aşamada farklı, ilave bir açıklama yapmam yasal olarak uygun değil" dedi. 

Vali Mutlu, İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından İSMEP kapsamında yıkılıp yeniden yapımı tamamlanan Eyüp Gümüşsuyu Ortaokulu açılışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  

İstanbul merkezli operasyona ilişkin soru üzerine Mutlu, şu aşamada farklı bir açıklama yapma durumunda olmadığını söyledi. 

Mutlu, gözaltı sayısına yönelik soruya karşılık, "Bu açıklamaları soruşturmanın safhası içerisinde açıklamamız doğru değil. Tamamlandıktan sonra zaten tüm bu bilgileri kamuoyu almış olacak" yanıtını verdi.  

Operasyonun sabah başladığını aktaran Mutlu, "Bütün detaylarla ilgili daha sonra zaten kamuoyu bilgilenecektir. Adli soruşturmanın içinde bulunulduğu bir noktada sizlere farklı bilgilendirme ve açıklama yapmam yasal olarak doğru değil" diye konuştu.  

Vali Mutlu, "Bazı isimler ifadeye çağrıldı, bazı isimler gözaltına alındı, bununla ilgili bilgi verir misiniz?" sorusu üzerine, "Söylediğim şeyleri tekrarlatacaksınız bana... Adli soruşturmanın devam ettiği bu aşamada farklı, ilave bir açıklama yapmam yasal olarak uygun değil" ifadelerini kullandı. 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir