Vali ve Emniyet Müdürü Taksim'de

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Valisi Avni Mutlu İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile Taksim Meydanı'na gitti. Mutlu, burada yaptığı açıklamada "Milletimiz polisinin arkasındadır" dedi. Ailelere yaptığı çağrıyı yineleyen Mutlu, Gezi Parkı'nda can güvenliğinin olmadığını belirterek eylemcilerin parkı terk etmesini istedi.

Taksim Meydanı'nda park halinde bulunan 2 minibüs alev alev yandı. Bir GSM operatörünü baz istasyonu taşıyan minibüs Talimhane'de yanarken, bir minibüs de Taksim Meydan'da yandı. Taksim yayalaştırma projeinde kullanılan bir iş makinasında da yangın çıktı. Alev alev yanan araçlara süren olaylar yüzünden itfaiye ekipleri müdahale edemezken, meydanda yanan minibüse TOMA'lar müdahale etti. TOMA'lar minibüsteki yangını söndürmede başarılı olamadı. Yangının eylemcilerin de yardımıyla söndürüldüğü belirtildi.

Vali Mutlu, AKM önündeki müdahaleden saatler önce attığı Tweet'te, "Gençler, provokatörler durmuyor, bu gece polisin Gezi Parkı'nı ablukaya alacağını yayıyorlar. Kesinlikle yalandır. AKM'de bulunacağız.  AKM'deki bekleyişimiz, sadece gece flama ve pankartların yeniden asılmaması içindir. Özellikle bilgilenmenizi istiyorum." demişti.