Vallares-Genel Energy birleşmesi yarın tamamlanıyor

Onaylanan birleşme ile adı Genel Energy Plc olan şirketin hisselerinin yarın "GENL" kısaltması ile Londra Borsası'nda işlem görmeye başlaması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Genel Energy International'in Vallares ile birleşmesinin onaylandığı ve adı Genel Energy Plc olan şirketin hisselerinin yarın "GENL" kısaltması ile Londra Borsası'nda işlem görmeye başlamasının beklendiği bildirildi.

Vallares'ın, Londra'dan yaptığı açıklamaya göre, 7 Eylül'de duyurulan Vallares-Genel Energy International birleşmesinin yarın Londra saati ile 08.00'den itibaren sonuçlanmış olması bekleniyor.

Vallares'ın yaptığı açıklamada, Genel Energy Plc - Vallares birleşme anlaşmasının tamamen bittiği, anlaşmanın geçerli olabilmesi için bekledikleri tek şeyin hisselerin Londra Stock Exchange'de (LSE) tekrar işleme açılması olduğu belirtildi.

Vallares açıklamasında ayrıca şirketin adının Genel Energy Plc olarak değişmesinin 18 Kasım sabahı yapılan genel kurulda hissedarlar tarafından kabul edildiği bildirildi. Birleşmenin kabulü ile beraber şirketin adı Genel Energy Plc olacak ve hisseler "GENL" kısaltması ile LSE'de işlem görecek.

Birleşmenin kabulünün ardından Genel Energy Plc'nin 186 milyon 617 bin 888 adedi halka arz edilmiş, 74 milyon 647 bin 156 adedi Genel Energy Plc'nin olmak üzere 261 milyon 265 bin 44 adet hissesi bulunacak.

Mehmet Sepil İcra Kurulu Başkanı

Açıklamaya göre, Grup içinde icra yetkisi olan bir pozisyonu elinde bulunduracak olan Mehmet Sepil, İcra Kurulu Başkanı unvanına sahip olacak.

Görevi tam zamanlı idari bir görev olacak Sepil, Genel Energy Plc Üst Yöneticisi (CEO) Tony Hayward'a raporlama yapacak.

Açıklamaya göre birleşmenin ardından yönetim kurulu şu şekilde olacak:

"Bağımsız, İcrada Görevi Olmayan Yönetim Kurulu Başkanı Rodney Chase, CEO Dr. Tony Hayward, CFO Julian Metherell, Bağımsız, İcrada Görevi Olmayan Yönetici Sir Graham Hearne, Kıdemli Bağımsız, Görevi Olmayan Yönetici Jim Leng, Bağımsız, İcrada Görevi Olmayan Yönetici Mehmet Öğütçü, Bağımsız, İcrada Görevi Olmayan Yönetici Mark Parris, Bağımsız İcrada Görevi Olmayan Yönetici George Rose, İcrada Görevi Olmayan Yönetici Nathaniel Rothschild, İcrada Görevi Olmayan Yönetici Gülsün Nazlı Karamehmet Williams, İcrada Görevi Olmayan Yönetici Murat Yazıcı."

Yönetim Kuruluna atamalar birleşme tarihinden itibaren geçerli olacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir