Van'da gösteriler devam ediyor

Göstericiler, polise taş ve molotfkokteylle saldırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN - Van'da Başbakan Erdoğan'ı protesto eden göstericiler, Sıhke Caddesi üzerinde park halinde bulunan 5 otomobil ile bir itfaiye aracını ateşe verdi.

Alınan bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'a gelişini protesto etmek için Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Teşkilatı önünde toplanan kalabalıktan bir grup, Küçük Cami civarında polise taş ve molotfkokteylle saldırdı.

Saldırının ardından ara sokaklara ve Başbakan Erdoğan'ın programının yapılacağı Cumhuriyet Caddesi Beşyol mevkisine dağılan göstericiler, eylemlerine burada devam etti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tören alanında konuşma yaptığı sırada, bir grup gösterici, teröristbaşı lehine slogan atarak, caddedeki kaldırım taşlarını söktü.

Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, göstericileri ikna etmeye çalışırken, göstericiler Kesmez'e ve polise taşlarla saldırdı. Emniyet Müdürü Kesmez, korumalarının yardımıyla bir iş yerine sığınırken, polis, göstericileri havaya ateş ederek dağıttı.

Bir sivil yaralandı

Olaylarda, çok sayıda gösterici gözaltına alınırken, caddeden geçen bir kişi de göstericilerin attığı taşın kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı.

Yaralı, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı müdahaleden sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Ara sokaklarda eylemlerine devam eden göstericiler Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı platformun 200 metre aşağısındaki Sıhke Caddesinde park halinde bulunan 5 otomobili ateşe vererek, iş yerlerini taşladı.

Otomobilleri ters çeviren ve molotofkokteyli atarak yakan göstericiler, yanan araçları söndürmek için olay yerine gelen itfaiye aracını da sürücüsünü araçtan indirdikten sonra yaktı.

Polisin müdahalesi üzerine dağılan göstericiler, eylemlerine ara sokaklarda devam ederken, yanan araçlar polisler tarafından söndürüldü.

Hakkari'deki patlamada 2 kişi yaralandı

Bu arada Namık Erdoğan Caddesi'nde bulunan AKP İl Başkanlığının da içinde bulunduğu 5 katlı binada saat 14.00 sıralarında meydana gelen patlamada  2 kişi yaralandı.

Patlamada, binada büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Patlamannı hemen ardından bina yakınındaki dershanede bulunan öğrenciler de binanın arka kapısından dışarı çıkarıldı.

Bölgede geniş güvenlik önlemi alınırken, patlayıcı türünün belirlenmesine çalışıldığı bildirildi.

Patlama sırasında yaralanan iki kişi, Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.