Van'ın ilk beş yıldızlı oteli yapılıyor

Elite World Van Hotel, 1600 metrekarelik alan üzerine, inşa edilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN - Elite Turizm A.Ş tarafından yapımına başlanan Van'ın ilk beş yıldızlı oteli, basına tanıtıldı.

Van Ticaret Sanayi Odasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Elite World Otelleri Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik, Elik ailesine ait Elit Turizm Yatırım A.Ş'nin, bir aile şirketi olduğunu belirterek, şirketin otelciliğe 1976 yılında Van'da başladığını söyledi.

Elit Turizm Yatırım A.Ş'nin şu anda İstanbul'da biri 4 yıldızlı, diğeri 5 yıldızlı 2 oteli bulunduğunu anlatan Elik, "3. yatırımımız için Van'ı seçtik. Tabi öncelikle Vanlı olmamız ve bölgeye yatırım yaparak istihdam yaratma isteği, bunda önemli etken oldu" dedi.

Van'ın bir çok organizasyona ev sahipliği yaptığını, kenti ziyaret eden misafir sayısının her geçen gün bildiren Elik, şunları kaydetti:

"Ancak bu artışa paralel olarak kentte misafirleri ağırlayacak 5 yıldızlı otel yatırımı yoktur. Bu ihtiyaca cevap vermek istedik ve bölgenin en büyük 5 yıldızlı otel inşaatına başladık. Elite World Van Hotel 1600 metrekarelik alan üzerine, inşa edilecek olup, 2 kral dairesi, 3 süit, 1 geçişli oda, 2 engelli odası, executive kat, 251 standart oda olmak üzere toplam 259 odadan oluşacak."

Emel Elik, otelin en modern teknik ekipmanla donatılacağını anlatarak, "600 metrekarelik balo salonunun yanı sıra 6 adet toplantı salonu ile toplam 1200 kişilik kapasiteye ulaşılacak. Projemizin arsa dahil yatırım bedeli, 35 milyon dolar olarak öngürülmektedir" dedi.

Elite World Otelleri Genel Müdürü Ünsal Şınık da otelde, yerel et ağırlıklı lezzetlerin yanı sıra, 12. katta, Türkiye ve dünya lezzetlerinin sunulacağı bir restoranın yer alacağını bildirdi.

Ayrıca otelin giriş katında, 300 metrekarelik müzikli bir gece mekanı yaratmayı düşündüklerini ifade eden Şınık, Van'ın hızlı gelişim gösterdiğini, bölgenin huzura kavuşmasıyla gelişim hızının daha da artacağını vurguladı.

Tanıtım toplantısına katılan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Vanlı bir iş adamanını kente yatırım yapmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, burada 5 yıldızlı otel eksikliğinin bulunduğunu, otelin kendileri açısından büyük bir hediye olduğunu söyledi.

Van'ın giderek bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Kandaşoğlu, "Siyasetçiler ve belediye yetkilileri, kentin gelişimi için çok çalışmalıdır. Gece saatlerinde, Avrupa kentleri gibi şehre parfüm sıkılmalıdır" diye konuştu.

Toplantıya, Elite World Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Elik ile gazeteciler katıldı.

Basın toplantısının ardından Kandaşoğlu, kente yapılan hizmetten dolayı Vedat Elik'e gümüş kaplamalı bir plaket verdi.

Van'ın ilk beş yıldızlı oteli olacak

İş toplantıları ve sosyal organizasyonlara ev sahipliği yapmak üzere tasarlanan kentin ilk beş yıldızlı otelinde, 259 oda ile 600 metrekarelik balo salonunun yanı sıra 6 adet toplantı salonu yer alacak.

Dünya mutfağından lezzetlerin sunulacağı otelde, toplam 1350 metrekarelik alana yayılan Sağlık Kulübü'nde yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, Türk Hamamı, buhar odası, sauna, şok duşlar, profesyonel masaj hizmeti ve vitamin bar bulunacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir