”Vatandaşlarımızın emniyeti sağlandı”

Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi konusunda bir sorun yaşanmadığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi konusunda, Sarp Sınır Kapısı'nda sorun olmadığını ve vatandaşların emniyetinin sağlandığını açıkladı.

Bakanlığın internet sitesinden yapılan duyuruda, Türk vatandaşlarının Gürcistan'da yaşanan çatışmalar sona erinceye ve ülkede huzur ve güvenlik koşulları yeniden sağlanıncaya kadar Gürcistan'a seyahat etmemelerinin tavsiye edildiği hatırlatıldı. Gürcistan'da bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesi konusunda ise Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliğinin gereken her türlü önlemi aldığı vurgulanan duyuruda, Gori'den geçmesi gerekmeyecek Türk vatandaşlarının Sarp Sınır Kapısı'na intikalleri konusunda esasen sorun olmadığı belirtildi.

Tiflis Büyükelçiliği'nin ve Batum Başkonsolosluğunun, TIR parklarında bekletilen şoförler dahil Türk vatandaşlarının emniyetini sağladığı, TIR'ların ve değişik nakil araçları ile seyahat edecek vatandaşların peyderpey Sarp Sınır Kapısı'na yönlendirildiği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı duyurusunda, Gori'nin doğusunda, özellikle Tiflis'teki Türk vatandaşlarından Türkiye'ye dönmek isteyenlerin Kızılköprü Hudut Kapısı'ndan Azerbaycan'a gönderildiği belirtilirken, bu vatandaşların giriş vizesi alma zorunluğu olmaksızın Azerbaycan'a giriş yapmalarına müsaade edilmesi konusunda Azeri makamlarının olumlu yaklaşımı ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'nin gayretleri sonucunda önemli bir sorunun kalmadığı ifade edildi.

"Tiflis Büyükelçiliğimiz ve Batum Başkonsolosluğumuz ilgili Gürcü makamlarıyla yakın temas ve yoğun işbirliği içindedirler" denilen duyuruda, Gürcistan makamlarının bu zor dönemde Türk vatandaşlarına karşı gösterdikleri kolaylığın ve Tiflis Büyükelçiliği'ne yönelik yardımların takdirle karşılandığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı duyurusunda ayrıca, Gürcistan'daki Türk vatandaşlarının yardıma gereksinim duyduklarında arayabilecekleri Tiflis Büyükelçiliği ve Batum Başkonsolosluğu'nun irtibat numaraları ile Gürcistan'daki gelişmeler konusunda Türk vatandaşlarının bilgi alabilecekleri Dışişleri Bakanlığı'nın ve ilgili temsilciliklerin irtibat bilgilerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı: 90 312 292 21 67 veya 292 20 62 (mesai saatlerinde), 90 312 292 10 88 (mesai saatleri dışında)

Tiflis Büyükelçiliği: 995 32 25 20 72 (24 saat)

Batum Başkonsolosluğu: 90 466 213 15 00 (Türk hattı), 995 (222) 74789 veya 74790 (Gürcü hattı) (24 saat)