Vekiller Soma'ya gidiyor, Meclis'te yeni Yargı Paketi görüşülecek

Milletvekilleri Soma'ya kazanın olduğu maden bölgesine giderek inceleme yapacak, Meclis'te yeni Yargı Paketi görüşülecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Köşk yarışında geri sayım başladı. Siyasi partiler hesaplarını Köşk seçimine göre yaparken Genel Kurul’da bu hafta yeni Yargı Paketi görüşülecek. Bugün Soma’ya gitmek için yola çıkacak milletvekilleri kazanın olduğu maden bölgesinde yerinde inceleme yapacak.

Meclis Genel Kurulu’nda 10 Haziran Salı günü yeni “Yargı Paketi” olarak adlandırılan Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine devam edilecek. Görüşmelerine geçen hafta başlanan tasarının birinci bölümde yer alan maddelerinin oylamaları tamamlandı. Temel kanun olarak ele alınan tasarı 4 bölüm halinde görüşülecek.

Siyasette gözler ilk tur oylaması 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine çevrildi. Cumhurbaşkanlığı adaylık başvuruları 29 Haziran’da başlayacak, 3 Temmuz tarihinde sona erecek. Salı günü yapılacak ve adeta liderlerin söz düellosuna dönüşen grup toplantılarında genel başkanlar gündemi değerlendirecek.

CHP, Erdoğan hakkında gensoru verdi

CHP’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında 17 ve 25 Aralık operasyonları nedeniyle verdiği gensoru önergesinin ise bu hafta Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor.
CHP, “görevini kötüye kullandığı, yolsuzluk olaylarının üzerini örtmek için demokrasinin işleyişini engelleyen girişimlerde bulunduğu, yargı görevlerini yapanları etkilemeye teşebbüs ettiği, haksız mal edinme, mal kaçırma ve gizleme suçlarını işlediği” iddiasıyla Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında gensoru önergesi verdi.

Vekiller Soma'ya gidiyor

Milletvekilleri Soma maden faciasını yerinde incelemek üzere bugün saat 13:30’da Manisa’ya hareket edecek. Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu 3 günlük bir program yaptı. Bugün yola çıkacak heyetin ziyaret programı 10 Haziran Salı günü sona erecek.

Milletvekilleri 9 Haziran Pazartesi madende vefat eden işçilerin ailelerini ziyaret edecek ve kazanın olduğu maden bölgesinde yerinde inceleme yapacak. Komisyon, Soma Kaymakamlığı ziyaretinde genel bilgi alacak. Heyetin programında İmbat ve Işıklar madenlerini ziyaret de yer alıyor.

Kazadan kurtulan işçilerle görüşülecek

Soma Komisyonu 10 Haziran Salı günü de kazadan kurtulan işçi temsilcileri ve işçilerin yakınları ile maden sektöründe çalışan işçi temsilcileri, halen çalışan maden mühendisleriyle görüşecek.
Komisyon, meslek odaları ve yerel STK temsilcileri ile toplantı yaptıktan sonra Sağlık Müdürlüğü, UMKE, AFAD, kurum ve müessese temsilcileri ile toplantı yapacak. Heyet daha sonra Ankara’ya dönecek.

"Taşeron Torba Tasarısı" Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

Kamuoyunda Taşeron Torba Tasarı olarak adlandırılan İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonu’nda görüşmelerine devam edilecek.
Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda, İskan Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 11 Haziran Çarşamba günü görüşülecek. Teklif, Yusufeli Barajı'nın yapımı nedeniyle yerleşim yerleri sular altında kalan Yusufeli ilçe merkezinde ve köylerde yaşayan ailelerin yeni yerleşim yerlerine nakillerinde mağdur olmamaları ve Yusufeli ilçesinin sosyal ve idari bütünlüğünün bozulmaması için iskan edilme koşullarının yeniden belirlenmesinin amaçlıyor.

Hayvanları Koruma Kanunu tasarısı

Dışişleri Komisyonu’nda Çarşamba günü Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşmeye Ek İhtiyari Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısının da aralarında bulunduğu bazı tasarılar görüşülecek.
Çevre Komisyonu’nda Çarşamba günü Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alınacak.

35 bin öğretmenin ataması yıl sonuna kadar yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığına ait toplam 40 bin adet kadro ihdas edilmesini öngören tasarının da komisyonda ele alınması bekleniyor. Tasarıya göre öğretmen unvanlı kadrolardan 35 bin adedi 31 Aralık 2014 tarihine kadar atanacak.