Veli Küçük: Silahlı Kuvvetler Cumhuriyete sahip çıkmalıdır

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Emekli Tuğgenral Veli Küçük Cumhuriyetin tehdit altında olduğunu belirterek, "bu görev ve sorumluluk en başta Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun şerefli mensuplarına düşmekt

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklardan Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, hakkında basında yer alan haberlere ilişkin, kızı olan avukatı Zeynep Küçük aracılığıyla açıklamalarda bulundu.

Bugün bir gazetenin köşe yazısında "Veli Küçük adımı kullanmış" başlıklı bir yazının yer aldığı belirtilen yazılı açıklamada, şu hususlara yer verildi:

"Eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu ile yapılan görüşmeye atfen 'Ben Veli Küçük'ü tanımam. Yakın çalışmam olmadı. Ben de Küçük'ü televizyona yansıyan sivil görüntülerinden tanıdım. Ama sonradan anlıyorum bu benim adımı kullanmış Cumhuriyet Gazetesinin hisseleri ile ilgili olarak bazı görüşmeler yapmış, 'İşte yukarısı da böyle istiyor' falan demiş galiba, herhalde yukarıdakiler derken beni kastetmiş. Ben o zaman Genelkurmay Başkanıydım. Ama böyle bir olaydan haberim bile yok. Cumhuriyet gazetesinin hisselerini falan bilmem. Ama bu Veli Küçük'ün adımızı kullandığı anlaşılıyor' şeklindeki beyanlarını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım."

-TUNCAY GÜNEY'İN CİDDİYE ALINMASI ÜZÜNTÜ VERİCİ-

Yazılı açıklamada, "Sahtecilik, dolandırıcılık ve çıkar amaçlı örgüt kurmak suçlarından hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan, geçmişi, kişiliği ve güvenirliği kamuoyunun malumu olan Tuncay Güney isimli müfterinin, şahsım da dahil olmak üzere bir çok değerli TSK mensubunun ismini kullanarak açıkça Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan maksatlı iftiraları mahkeme huzurunda gerek şahsım, gerekse olayda adı geçen diğer sanıklar tarafından cevaplanmış ve yalanlanmıştır" ifadesine yer verildi.

Buna rağmen "iftiraların" Eski Genelkurmay Başkanı tarafından ciddiye alınarak bir açıklama yapmasının da "üzüntü verici" olduğu belirtilen açıklamada, şu görüşler yer aldı:

"86 yıllık Atatürk Cumhuriyeti hiç bu kadar büyük tehdit ve tehlike altında olmamıştır. Bu dönemde her Türk vatandaşı cesaret ve kararlılığından ödün vermeksizin bu tehdit ve komplolara karşı durmak ve Cumhuriyete sahip çıkmak görev ve sorumluluğundandır. Ancak bu görev ve sorumluluk en başta Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun şerefli mensuplarına düşmektedir.

Bu komplo  karşısında korkmak, kişisel kaygı ve saiklerle tepkisiz kalmak, dolaylı olarak destek vermek ve komplo sahipleriyle aynı safta olmaya eşdeğerdir. Dönem, bireysel endişeleri aşarak vatanın ve Cumhuriyetin çıkarlarını gözetme dönemidir."

-KÜÇÜK'ÜN KARADAYI'YA YAZDIĞI MEKTUP-

Avukat Zeynep Küçük, eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın bir gazetede yayımlanan "Veli Küçük denen o adamı tanımam" şeklindeki beyanına ilişkin de müvekkili Veli Küçük'ün kendisine bir mektup yazdığını belirtti.

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün mektubunda şu hususlar yer alıyor:

"Sayın komutanım; gazetelerde beyanınızı okudum. Ben 1996 yılında Jandarma Genel Komutanlığı kadrosundan sınıf subayı olarak terfi ettim ve Tuğgeneral oldum. 2000 yılında emekli oldum. Siz emekli oluncaya kadar emrinizde çalıştım. Bu vatana kanı ile canı ile hizmet veren şerefli, onurlu, gururlu emekli J. Tuğgeneral Veli Küçük'üm.

Sürçü lisan olarak kabul ediyorum, 'O adam değilim', saygılarımla arz ederim. 19.01.098 Veli Küçük."