Vergisini düzenli ödeyene yüzde 5 indirim

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, vergi düzenlemesi konusunda açıklamada bulundu. Kurtulmuş, vergisini düzenli ödeyene yüzde 5 indirim yapılacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası vergi düzenlemesi konusunda açıklamada bulundu. Kurtulmuş, vergisini düzenli ödeyene yüzde 5 indirim yapılacağını söyledi.

Kurtulmuş'un açıklaması şöyle: 

"Vergisini geçmiş dönemlerde eksiksiz ve vaktinde ödeyen mükellefler için kurumlar vergisi ve gelirler vergisinde yüzde 5'e kadar indirim yapabilecek bir uygulama konusunda Bakanlar Kuruluna yetki verilmesi öngörülmüştür. Böylece vakti zamanında vergisini ödeyen, eksiksiz olarak vergisini ödeyen insanlarımız, girişimcilerimiz, şirketlerimiz özellikle Türkiye sanayisinin, Türkiye ekonomisinin bel kemiğini oluşturan KOBİ'lerimiz bu vergi indirimlerinden yaralanmış olacaklardır."

Türkiye Varlık Fonu

Kamu kuruluşlarının Varlık Fonu'na devredilmesinde büyük kamu şirketlerinin daha etkin bir şekilde yönetilmesi söz konusudur. Devletin elinde kuvvetli bir kaynak oluşturulması savunulmaktadır. Ekonomik salvolara karşı daha dinamik bir yapıya kavuşması öngörülmektedir. Öyle Düyun-u Umumiye falan gibi sözlerin de son derece yanlış ve yersiz olduğunu ifade etmek isterim. Varlık Fonunun bizatihi kendisi milli bir kuruluştur, milli bir oluşumdur. Ekonominin milli tarafını güçlendirmek için atılan bir adımdır.

AR-GE çalışmaları

"Yeni bir teknoloji yönetim modeline ihtiyaç var. Bilim, Sanayi İcra kuruluna dönüştürülmesi, yeni bir yapı kurularak üniversitelerin daha etkin bir şekilde arge çalışmalarına sokulması, özel sektörün bu işi yükleneceği bir ortam hazırlanmaktadır. Üniversite ve TÜBİTAK'ın yapısının üzerinde durulmuştur. Küresel rekabette en önemli alanlardan birisi budur."

Çok sayıda şirketteki Hazine hisseleri Varlık Fonu'na devredildiÇok sayıda şirketteki Hazine hisseleri Varlık Fonu'na devredildi

THY ve Halkbank'taki kamu payları da Varlık Fonu'na devrediliyorTHY ve Halkbank'taki kamu payları da Varlık Fonu'na devrediliyor