Verusaturk sermayesini artırdı

Verusa Holding’in iştiraki Verusaturk GSYO ödenmiş sermayesini 37 milyon 950 bin liraya yükseltti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Verusa Holding’in yüzde 99,99 oranına sahip olduğu Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ödenmiş sermayesini 14 milyon liradan 37 milyon 950 bin liraya çıkardı.

Verusa Holding ve Verusaturk GSYO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünal,  Verusaturk GSYO’nun yeni yatırımları için sermayesini artırdıklarını belirtti.

 2012 yılında Verusa Holding olarak başarılı bir yıl geçirdiklerini belirten Mustafa Ünal, “2011 yılında Türkiye’de adetsel bazda en fazla şirket satın alımını biz gerçekleştirdik, 2012 yılında ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan Acıselsan Selüloz’u satın aldık, ayrıca Aldem Çelik ve Anel Telekom yatırımlarını gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde mevcut yatırımlarımızın dışında enerji sektöründe büyümeyi hedeflemekteyiz. Bu kapsamda bir Hidroelektrik Santral satın alımı için çalışmalarımıza devam etmekteyiz” dedi.

Verusa Holding bünyesinde faaliyet gösteren iştirakleri de değerlendiren Mustafa Ünal şöyle devam etti:

“2010 yılında satın aldığımız Ata Elektrik’in sektördeki yerini güçlendirmek için sermaye artırımı yaptık. Yeni istihdam yaratarak Türkiye çapında tüm bölgelerde 20 adet bayinin dahil olduğu geniş bir bayi ağı oluşturduk. 2012 yılında Ata Elektrik’in cirosunu yüzde 207 arttırarak 2012 yılını karla kapattık. Innoted Teknoloji’ye 2011 yılında kurucu ortak olduk. Tamamı Türk mühendisleri tarafından geliştirilmek üzere ilk yerli EFT/POS ve yazarkasa POS cihazını üretmek için Marmara Teknokent’te çalışmalar yaptık. TÜBİTAK tarafından da desteklenen bu projemizde yerli EFT/POS cihazı prototipimizi ürettik. Lisanslama aşamasında olan EFT/POS ve yazarkasa POS cihazımızı bu yılsonunda piyasaya sürmeyi hedefliyoruz.

2012 yılında ortak olduğumuz Aldem Çelik’in ise sermayesini 4 kat arttırarak büyüme için gerekli finansmanı sağladık. Sektörde 30 yıllık geçmişi bulunan Aldem Çelik bizim ortaklığımızla birlikte hızlı bir büyüme sürecine girdi. Ayrıca şirketin önümüzdeki aylarda Dilovası Makine İmalat Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesinde 18.000 metrekare kapalı alana sahip modern teknoloji ile donatılmış yeni üretim tesis yatırımı başlayacak. Toplam yatırım maliyetinin yaklaşık 15 milyon TL olmasını planlıyoruz.

 Acıselsan Selüloz’u ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan 2012 yılında satın aldık. Özelleştirme sonrasında şirketin Özelleştirme İdaresine olan borcu dahil tüm borçlarını ödedik. Acıselsan Selüloz’un üretim kapasitesini yıllık 4.200 tondan 7.200 tona çıkarttık. Yapılan kapasite artırımı ve yeni yönetim anlayışı ile birlikte şirketin cirosunda 2013 yılının ilk çeyreğinde bir önceki döneme göre %183 artış sağladık ve şirketi kara geçirdik. Ayrıca Acıselsan Selüloz’da  gerçekleştirdiğimiz yeni işe alımlarla bölge istihdamına da katkıda bulunduk. Acıselsan olarak Sosyal sorumluluk bilincimizle bölge okulları ve eğitim kurumlarını da destek olmak amacıyla boyattık.”