Vialand'ın turist sayısını % 15 artırması bekleniyor

Vialand hizmete açıldığında, İstanbul'a gelecek turist sayısını yüzde 15 artırması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL- İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Balkanlar'ın ve Ortadoğu'nun ''en büyük'' eğlence merkezini kuruyor.
İBB'nin yazılı açıklamasına göre, Türkiye'nin ''ilk'' tema parkı VIALAND ile İstanbul yeni bir gösteri merkezi daha kazanacak. Eğlence merkezi hizmete açıldığında, İstanbul'a gelecek turist sayısını yüzde 15 artırması bekleniyor.
 
Vialand'ın eğlence ünitelerinden bazıları 3 saniyede 110 kilometreyi aşan hızıyla ilgi gören Roller Coaster, hızlı akarsuda rafting tecrübesinin ailece yaşanabileceği Rapid Ride, doğal şelalelerde eğlence için Splash Coaster, Family Coaster (aileler için adrenalin treni).
 
Park ziyaretçileri eski İstanbul sokaklarını ve günlük şehir yaşamını güne uyarlanmış modern mimari yapısıyla Vialand'de bulacak ve bu sokaklarda dolaşırken farklı yönleriyle İstanbul'u keşfetmenin keyfini yaşayacak.
Fatih eğlence ünitesinde ziyaretçiler, Osmanlı döneminde bir gezintiye çıkacak, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethine tanıklık edecek. Eğlence merkezinde, özellikle ilk ve orta öğretim çağındaki çocuklara yönelik eğitici ve öğretici aktiviteler de yer alacak.
 
Vialand'de birçok sosyal sorumluluk projesi de hayata geçirilecek. Özel gün etkinlikleri, mevsimsel kutlamalar, büyüleyici ışık şovları ve özel projeksiyon gösterileri yapılacak.
 
Eyüp ve Gaziosmanpaşa Belediyesi sınırları içerisinde 600 bin metrekarelik bir alanda inşa edilen Vialand'ın 23 Nisan 2013 tarihinde tamamlanması ve 4 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir